Jatkuuko Emil Lindholmin menestyksekäs helmikuu? – “Seuraamme Teemun tekemisiä”

27.2.2020 / 13:23
Emil Lindholm on SM1-luokan pisteissä toisena (Kuva: Merita Mäkinen).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kuninkuusluokan mestaruustaistelusta on tänä vuonna muodostumassa Teemu Asunmaan ja Emil Lindholmin välinen kaksintaistelu.

Rallin SM-sarjan talvikauden kolmas ja samalla viimeinen osakilpailu ajetaan tulevana lauantaina Joensuun seudulla legendaarisen Itärallin merkeissä. Viime vuonna Itärallissa SM1-luokan voittanut Emil Lindholm lähtee tämänvuotiseen kilpailuun hyvässä iskussa, kun SM-sarjassa Rovaniemeltä tuli viimeisen erikoiskokeen ulosajosta huolimatta kolmas sija ja Mikkelistä voitto.

– Mikkelin voitto paikkasi hyvin Rovaniemen pientä epäonnistumista, joten Itärallin reitille voimme lähteä hieman rauhallisimmin mielin. Seuraamme Teemun (Asunmaa) tekemisiä. Pakko ei ole voittaa, ellei Teemu aja rallin johdossa. Siinä tapauksessa voittoa pitää kyllä yrittää, GRX-tiimiä edustava ja TGS Worldwiden Skoda Fabia R5 -autoa käskyttävä Lindholm sanoo tiedotteessaan.

Asunmaalla pisteitä ennen Itärallia on 52 ja Lindholmilla 45. Lindholmilla ajotuntuma on ainakin kohdallaan, sillä Mikkelin SM-rallin jälkeen espoolainen ajoi Ruotsin MM-rallissa, missä sijoitus hienojen suoritusten jälkeen WRC3-luokassa oli toinen. Lindholm yhdessä kartanlukijansa Mikael Korhosen kanssa olivat myös kaikista R5-autoista toiseksi nopein kilpailijapari, joten taakse jäi muun muassa autotehtaiden tukemat Citroen ja kaksi Hyundaita.

– Meillä oli Ruotsissa perjantain pätkillä varmasti luokkamme paras auto ja kiitos siitä TGS Worldwidelle. Siitä jatketaan mihin Ruotsissa jäimme. Joensuussa tiet ovat hieman nopeampia. Ehkä jäykistämme hieman auton alustaa, ei muuta. Mutta parhaimman tuloksen saa, kun kuljettaja muistaa säätää hieman itseään ja sen aion tehdä, Lindholm korostaa.

Lindholm sanoo tiedotteessaan hakevansa Itärallista ennen kaikkea hyvää ja ehjää suoritusta. Ja aivan kuten tänä talvena kaikkien kilpailujen alla, niin myös Itärallin lähestyessä rallikansaa on puhuttanut lauha talvi.

– Nämä sääolosuhteet ovat tämän talven erikoisuus ja valitettavan tuttu asia muun muassa Ruotsin MM-rallista. Hyvä, että on edes pakkasta, niin tiet pysyvät hyvässä kunnossa. Vuosi sitten rallin kolmannelta ek:lta alkanut sankka lumipyry sai aikaiseksi sen, että loppu rallista oli sellaista kurvailua. Toivotaan, että pääsemme ajamaan ne kolme viimeistäkin erikoiskoetta hyvissä olosuhteissa, Lindholm päätti.

 

 

Lue lisää! Emil Lindholmin vahva alkukausi jatkui Ruotsissa – “Meillä papereissa se tärkein juttu” (17.2.2020)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit