MOTORSPORT

Jenkkisarjaa Hondalla ajava Joni Wiman: “Painoa pois”

Team Honda Red Bull OMSE:n Joni Wimanin saa käyttöönsä uusia päivitysosia tulevan viikonlopun Dallasin osakilpailuun. Uuden auton kehitystyö on jatkunut kiivaana. Avausviikonlopun jälkeen Honda ottaa muun muassa uuden ja aiempaa kevyemmän korisarjan käyttöönsä.

Hondan ensiesiintyminen rallicrossin huipputasolla oli lupauksia herättävä. Wiman ajoi kauden avauksessa kuudenneksi ja hänen tallikaverinsa Sebastian Eriksson kauden toisessa osakilpailussa kolmanneksi. Kahden ensimmäisen osakilpailun jälkeen Wiman ajaa sarjan yhteispisteissä sijalla seitsemän.

– Meille kaikille jäi kauden avauksesta hyvä fiilis. Todistimme, että automme on kilpailukykyinen ja pystyimme ajamaan myös palkintopallille. Olimme kauden avauksessa 50 kiloa ylipainoisia, mutta saamme tulevana viikonloppuna Dallasissa ajettavaan kauden kolmanteen osakilpailuun autoomme uusia päivityksiä.

– Kevään aikana olemme yrittäneet karsia autostamme painoa pois monilla eri tavoin. Yksi näistä keinoista on viikonloppuna Dallasissa käyttöön tuleva uusi korisarja, joka on 25 kiloa edellistä kevyempi.

Ensimmäisen kilpailuviikonlopun jälkeen Wimanin Team Honda Red Bull OMSE on käynyt tallin molempien kilpa-autojen datan huolellisesti läpi.

– Pystyimme minimoimaan uuden kilpa-auton niin sanotut lapsen taudit, ja se oli hyvä asia. Ajamme ennen Dallasia vielä yhden testipäivän, jossa testaamme muun muassa jarrujen jäähdytysjärjestelmän ja jarrubalanssin toimivuutta. Se on testien pääpainoalue. Avauksessa jarrut ylikuumenivat ja siksi kiinnitämme siihen vielä erityistä huomiota.

Tulevan viikonlopun näyttämö on Amerikan GRC-sarjalle tyypillinen noin 1,3 km pituinen, valtavan kokoiselle pysäköintialueelle rakennettu hidas ja asfalttipainotteinen rata.

– Uusi paikka meille kaikille. Rata on hitaanpuoleinen ja sopii meille paremmin, koska autossamme on hyvä sivuttaispito ja se kiihtyy mutkista hyvin liikkeelle. Haemme lajin hallitsevan mestarin päänahkaa jo nyt, sillä se ei ole mahdoton tehtävä, Wiman muistuttaa.

Kauden kolmas GRC-sarjan osakilpailu kilpaillaan tulevan viikonloppuna myöhään lauantai-iltana Suomen aikaa Dallasissa.

Lähde: Joni Wimanin tiedote

Lue myös Matti Alamäki nautti Kouvolassa

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com