MOTORSPORT

Jere Kalliokoski hallitsevana mestarina jääradan SM-sarjaan – “Noin 500 hevosvoimaa”

Jääradan SM-sarja typistyi kuluvan kauden osalta neljästä osakilpailusta kolmeen, kun Jalasjärven avausosakilpailu jouduttiin perumaan. Tulevana viikonloppuna ohjelmassa on kaksi osakilpailua ja luokan kolme hallitsevana Suomen mestarina Puolankaan ja Paltamoon suuntaa Jere Kalliokoski.

Jääradan SM-sarjan kaksi ensimmäistä osakilpailua ajetaan tulevana viikonloppuna. Lauantaina SM-pisteitä on jaossa Puolangalla ja sunnuntaina Paltamossa. Viimeinen osakilpailu ajetaan puolestaan 17. maaliskuuta Kuusamossa. AL-Härmän Jere Kalliokoski lähtee puolustamaan kolmosluokan Suomen mestaruutta luokassa, jossa kalustona ovat nelivetoiset autot.

– Alun perin en ollut lähdössä mukaan sarjaan tänä vuonna, sillä EM-rallicrossiin tähtäävät testit alkavat heti Paltamon kilpailun jälkeisenä päivänä Ranskassa. Mutta kuinkas ollakaan, käytiin Mitsulla fiilistelemässä jääradalla sunnuntaina ja se riemu minkä siitä ajamisesta sain, vaikutti niin vahvasti, että näpyttelin ilmoittautumisen sisään heti, kun pääsin kotiin, Kalliokoski sanoo tiedotteessaan.

– Lähden samalla Mitsu Evo nelosella millä viime kaudella voitin mestaruuden. Siinä on noin 500 hevosvoimaa ja vaikka se ei uudempia Mitsuja parempi ajettava olekaan, niin jääradalla tarvitaan voimaa ja vääntöä ja sitä tuossa laitteessa riittää. Lähden ihan luottavaisin mielin ajamaan, tavoitteena on mestaruuden uusiminen, mutta mitaliinkin täytyy olla tyytyväinen, sillä kovaa sakkia on mukana, Kalliokoski päätti.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com