MOTORSPORT

Jere Kalliokoski jälleen uuden haasteen edessä – “Vaatii nappisuorituksen”

Rallicrossin Supercar-luokan Suomen mestaruuden vuonna 2016 voittanut Jere Kalliokoski debytoi tänään lauantaina Jalasjärvellä SM-sarjan SRC-luokassa.

Jere Kalliokoski, 21, on viime ja tänä vuonna keskittynyt kilpailemaan rallicrossin EM-sarjassa, missä viime vuonna tiiminä toimi Albatec Racing ja tänä vuonna Kalliokoski hyppäsi uuden G-Fors-tiimin suojiin. Vuosina 2015-2017 SM-sarjassa kilpaillut ja muun muassa vuonna 2016 Supercar-luokan Suomen mestaruuden saavuttanut Kalliokoski hakee tänä viikonloppuna ajotuntumaa SM-sarjan Jalasjärven osakilpailusta ennen syyskuussa Ranskassa jatkuvaa EM-sarjaa.

Kalliokoski kilpailee Jalasjärvellä ensimmäistä kertaa urallaan SRC-luokassa ja allaan hänellä on takavetoinen Mercedes-Benz, auto jota ei Suomen radoilla juurikaan ole aiemmin nähty.

– Timo Vähälummukka on tämän auton rakentanut vuonna 2012. Tehoa siinä on 390 heppaa ja vääntöä löytyy 400 Nm. Olen sillä jääradalla ajanut, mutta nyt on edessä ensimmäinen kesäkisa. Jalasjärvellä on käyty testaamassa, siellä oli jarrujen kanssa pientä ongelmaa, mutta ne saatiin kuntoon. Nyt kisaviikolla käytiin vielä ajamassa “löysiä pois” Alahärmän Kalmookankaalla ja tehtiin viimeiset säädöt, Kalliokoski taustoittaa tiedotteessaan.

Kalliokoski sijoittui Autokrossi-luokassa SM-sarjassa kaudella 2015 viidenneksi ja heti seuraavalla kaudella tuli kuninkuusluokan (Supercar) Suomen mestaruus. Viime kaudella Kalliokoski sijoittui Supercar-luokan SM-pisteissä toiseksi. AL-Härmää edustava nuorukainen lähtee Jalasjärven kilpailuun varsin maltillisin tavoittein, vaikka menestystä lajin parista onkin tullut jo varsin runsaasti.

– Tavoitteena tuossa todella kovassa sakissa on päästä semifinaaliin. Se vaatii nappisuorituksen, mutta sitä lähdetään hakemaan, Kalliokoski päätti.

Perjantain harjoituksissa Kalliokoski kellotti yhdeksänneksi nopeimman ajan. Kärkikymmenikkö mahtui alle sekunnin sisään ja Kalliokoski hävisi kärjelle reilut seitsemän sekunnin kymmenystä. Kalliokosken edelle ehtivät Mika Perttula, Jussi Klemola, Henri Haapamäki, Christian Jensen, Joni-Pekka Rajala, Esko Harju, Anssi Valkonen, sekä Mikko Kulmala. Alkuerät käynnistyvät lauantaina kello 9.00.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com