Jere Pensas matkustaa luokkajohtajana Itä-Suomeen – “Leppävirta näyttää suuntaa”

15.9.2017 / 12:09

[ A- ] / [ A+ ]

Rallisprintin SM-sarjassa siirrytään sorakilpailuihin, kun lauantaina Leppävirralla ajetaan kauden viides osakilpailu. Laihian Jere Pensas matkaa Pohjanmaalta itäiseen Suomeen nuorten luokan pistejohdossa.

Renault Meganea käskevä Jere Pensas haluaa olla sarjan piikkipaikalla myös Leppävirran osakilpailun jälkeen.

– Hyvällä mielellä lähden kisaamaan. Voitto on tietenkin tavoitteena, vaikka sarjajohdon säilyttäminen ei sitä välttämättä edellytä. Pisteissä seuraavina olevat Roni Kauppi ja Oskari Heikkinen ovat varmasti ne kovimmat vastukset. Toki muutkin menevät kovaa, mutta Kaupin ja Heikkisen vauhti on se mikä ratkaisee pisteiden jaossa, Pensas laskee.

Leppävirran Mustinmäellä sijaitsevan kilpailureitin pituus on 2,9 kilometriä. Pensas tietää entuudestaan reitin vaativuuden. Varsinkin nyt kun kilpailijoita on reilut 150, pitää heti ensimmäisellä vedolla olla riittävästi rähinää “putkessa”.

– Kyllä jokaisessa kisassa pitää olla alusta saakka kunnolla hereillä. Leppävirralla on kuitenkin jotakin paikkoja, jotka saattavat kisan aikana mennä melko pehmeiksi. Ensimmäinen lenkki pitää vetää täysillä ja sitten katsotaan voiko jossakin kohdissa vielä puristaa vähän lisää.

Hallitsevan nuorten Suomi Cup -luokan mestarin tavoitteena on tittelin uusiminen tällä kaudella, joka on pian ajokortti-iän saavuttavan laihialaisen viimeinen kausi nuorten sarjoissa.

– Leppävirta näyttää suuntaa, mitenkä kauden viimeisessä kisassa Huittisissa pitää pärjätä. Mestaruuden uusiminen on tietenkin tähtäimessä, Pensas suunnittelee.

Lue myös! Leppävirran SM-rallisprintissa mukana yli 150 kilpailijaa – Tienpinta vaihtuu soraksi (15.9.2017)

Teksti: Pensas Racingin tiedote
Kuva: JiiVee Korpela


Facebook kommentit