Jere Pensas tavoittelee nousujohteista kilpailua – “Nostetaan vauhtia päivän mittaan”

18.5.2018 / 09:19
Jere Pensas kilpailee Kouvolassa tuttuun tyyliin Renault Meganella (Kuva: JiiVee Korpela).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin ja rallisprintin SM-sarjoissa urakoivan laihialaisen Jere Pensaan kesän ralliturnee käynnistyy tulevana viikonloppuna Kouvolan SM-rallissa.

Edellinen, luokkavoittoon päättynyt kilpailu Jere Pensaalla oli Vihdin Nummelassa ajettu rallisprintin SM-osakilpailu. Nyt lauantaina laihialainen on uuden haasteen edessä, kun Renault Megane on valjastettu reilun 100 kilometrin rypistelyyn Kouvolan ympäristön sorateillä. Tämän kauden toisesta osakilpailusta Mikkelistä SM-kautensa V1600-luokan Suomi Cup -pistejahdissa aloittanut Pensas lähtee Kouvolaan “kylmillä renkailla”.

– Viimeisten viikkojen aikana on ollut monenlaisia kiireitä. Siviilihommien lisäksi Vihdin asfalttikisan jälkeen auton alusta on pitänyt muuttaa soraralleihin sopivaksi. Saamme auton kisakuntoon vasta nyt viikolla. Testeihin ei taida olla mahdollisuuksia. Mitä nyt tuossa kotitiellä ehkä pääsee vähän kokeilemaan, Pensas kertoo.

Kouvolan SM-rallissa Pensaan ja kartturin Jouni Saarijärven kisarytmi perustuu nouseviin kierroksiin.

– Kun nuoteista ajamisesta on vielä vain vähän kokemusta ja edellisestä rallistakin reilut pari kuukautta, on selvää, että pari ensimmäistä pätkää menee siinä kun haetaan rytmi kohdalleen. Luulen, että tämä systeemi, kun ajetaan kaikki pätkät saman päivän aikana, sopii meille hyvin. Kun luotto löytyy sorapinnalle, voimme sitten pätkä pätkältä nostaa vauhtia.

– Nostetaan vauhtia päivän mittaan ja katsotaan viimeisillä pätkillä kuinka lähelle pohja-aikoja päästään, kiteyttää Pensas kahdeksan erikoiskokeen SM-rallin.

Pensas Racingin Renault Meganen alustajumppa jatkuu heti Kouvolan rallin jälkeen. Seuraavan kerran Pensas kilpailee Kauhajoen asfaltilla SM-rallisprintin merkeissä tämän kuun viimeisenä sunnuntaina.

Teksti: Pensas Racingin tiedote


Facebook kommentit