MOTORSPORT

Jesse Anttila jatkaa Englannin GT-sarjassa – Yksi tiimikavereista on Emmerdale-tähti

Viime kaudella Englannin GT-sarjassa debytoinut Jesse Anttila jatkaa samassa sarjassa myös tänä vuonna, mutta tiimi ja kalusto vaihtuvat.

Jesse Anttila, 23, edusti viime kaudella Englannin GT-sarjassa In2Racing-tiimiä ja kalustona oli McLaren 570 -auto. Tänä vuonna Anttila hyppää UltraTek Racing Team RJN -tiimin Nissan 370Z -autoon ja sarjan ainoan suomalaiskuljettajan kanssa ajovuorot tulee jakamaan Stephen Johansen. Tiimillä on takanaan myös Nissanin tehtaan tuki.

– Tiimillä on vankka kokemus Englannin GT-sarjasta ja hienoa, kun meillä on tehtaan tuki takana. Uskon meidän olevan todella kilpailukykyisiä kivikovassa sarjassa. Mukana on Aston Martinin, BMW:n, Mersun, Jaguarin, McLarenin ja Ginettan kalustoa. Kyllä saa nilkka suorana paahtaa, että menestystä tulee, Anttila ennakoi tiedotteessaan.

UltraTek Racing Team RJN -tiimin toista autoa puolestaan ajavat Martin Plowman, sekä Emmerdale tv-sarjasta tuttu Kelvin “Andy Sugden” Fletcher. Anttila pääsi testaamaan kalustoa ensimmäisen kerran maaliskuun alkupuolella Donington Parkin radalla.

– Voimaa tuntuu olevan ja muutenkin kilpuri istui heti alusta hyvin käteen. Toki Doningtonissa oli viileä keli ja rata oli aamun ajan kostea, joten ihan “limiiteille” ei autoa näin ekalla vedolla tohtinut viedä, Anttila kommentoi ensitestin jälkeen.

Seitsemän osakilpailua käsittävään sarjaan on tänä vuonna ilmoittautunut mukaan ennätysmäärä tiimejä. Sarja käynnistyy pääsiäisenä Oulton Parkista ja päättyy syyskuussa Donington Parkissa ajettavaan finaaliin. Kauden aikana yksi osakilpailu ajetaan myös Englannin ulkopuolella, heinäkuussa Belgian Spa’ssa. Kilpailuviikonlopun aikana ajetaan kaksi erillistä kilpailulähtöä, sekä aika-ajot.

Englannin GT-sarjan kilpailukalenteri 2018

31.03.-02.04. Oulton Park
28.04.-29.04. Rockingham
26.05.-27.05. Snetterton
09.06.-10.06. Silverstone
21.07.-22.07. Spa-Francorchamps, Belgia
04.08.-05.08. Brands Hatch
22.09.-23.09. Donington Park

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com