Jesse Kallio taisteli Tanskassa ranne murtuneena kahden sarjan palkinnoille

8.9.2020 / 06:53
Jesse Kallio kilpaili Tanskan Nysumissa ensimmäistä kertaa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Vaikka Jesse Kallion tavoitteena ollut tuplamestaruus viime viikonloppuna Tanskan Nysumissa ei täyttynytkään, niin tuusulalainen rallicrossin huippulupaus voi olla kauteensa ehdottomasti tyytyväinen. Kotimatkalle mukaan kun lähti kahden eri sarjan pokaalit, vaikka kauden ratkaisuhetkillä Kallio joutuikin ajamaan ranne murtuneena.

Tanskan Nysumissa ajettiin viime viikonloppuna rallicrossin Pohjoismaiden mestaruussarjan RallyX Nordicin kauden kaksi viimeistä osakilpailua, sekä samalla ratkaistiin myös rallicrossin MM-sarjasta tutun RX2-luokan mestaruus kahden osakilpailun yhteistuloksen perusteella. Tämän mahdollisti se, että RallyX Nordic -sarjan Supercar Lites -luokassa, sekä RX2-luokassa ajetaan täsmälleen samoilla autoilla.

Viime kaudella RX2-luokassa kolmanneksi sijoittunut Jesse Kallio, 21, sijoittui lopulta molemmissa sarjoissa tänä vuonna kolmen parhaan joukkoon. RallyX Nordic -sarjan Supercar Lites -luokan viisi osakilpailua toivat tuusulalaiselle äärimmäisen kovatasoisessa porukassa hopeaa, kun taas RX2-luokassa tuloksena oli toisena vuonna peräkkäin pronssia.

Koronapandemia pisti rallicrossin kilpailukalenterit uuteen uskoon kuluvan vuoden osalta ja samalla myös Kallion kausi sai täysin uudenlaisen muodon. Alunperinhän ruotsalaista Olsbergs MSE -tiimiä edustavan Kallion piti ajaa rallicrossin MM-sarjan yhteydessä ajettavan RX2:n täysi kausi sarjamuotoisena, aivan kuten viime vuonna. Lopulta Kallion kausi käsitti viisi osakilpailua RallyX Nordicia, sekä RX2:n samanaikaiset kaksi osakilpailua Tanskassa viime viikonloppuna.

– Ei kaduta yhtään, että lähdin kilpailemaan RallyX Nordic -sarjaan. Tässä vaiheessa uraa tarvitsen startteja ja kovia kilpailuja ja niitä pohjoismainen sarja toi mukanaan. Kun saavuttaa mestaruussarjojen mitalisijoja, niin pitää olla tyytyväinen, Kallio kommentoi tiedotteessaan Tanskan kilpailuviikonlopun jälkeen.

 

Tämä kaksikko on takonut hienoa menestystä RX2 / Supercar Lites -luokassa viime ja tänä vuonna (Kuva: RPF).

 

“Lähtökohtiin nähden tulos oli käytännössä maksimi täältä”

Launtaina Kallio oli napannut kolmannen sijan RallyX Nordic -sarjan kauden neljännestä osakilpailusta, joka samaan aikaan oli myös RX2:n kauden ensimmäinen osakilpailu. Sunnuntaina vauhti heti alkueristä lähtien oli parempaa kuin lauantaina ja alkuerien kokonaispisteissä sijoitus oli kolmas. Kallio starttasi semifinaalilähtöön paalupaikalta ja ajoi ylivoimaiseen voittoon, saaden sen myötä finaaliin eturivin ja toisen ruudun lähtöpaikan.

RallyX Nordic -sarjan mestaruustaistelun kannalta finaalilla ei ollut enää mitään merkitystä, koska Henrik Krogstad oli jo mestaruuden varmistanut, eikä mikään myöskään uhannut Kallion kakkospaikkaa, eroa sarjapisteissä takaa-ajajiin kun oli jo niin paljon.

– Kun Krogstad selvitti tiensä finaaliin, niin mahdollisuudet (RallyX Nordic) mestaruuteen menivät siinä samalla. Pitää olla kuitenkin tyytyväinen kahden arvosarjan kakkos- ja kolmossijaan. Lähtökohtiin nähden tulos oli käytännössä maksimi täältä. Kipeä ranne haittasi ajamista etenkin eilen, mutta tänään se tuli tuossa mukana sitä mukaa, kun rata tuli tutuksi, Kallio kertasi toisen kilpailupäivän kulkua.

Krogstad vei nimiinsä myös RX2-mestaruuden. Kallio on kilpaillut nyt RX2 / Supercar Lites -autolla kaksi kautta menestyksekkäästi. Rallicrossin MM-sarjan kasvattajaluokkana tunnettu RX2 siirtyy ensi kaudella sähköautoihin ja luokan nimi vaihtuu ERX2:ksi. Kallio ei vielä tuoreeltaan Tanskan viikonlopun jälkeen osannut sanoa miten ura tästä eteenpäin jatkuu. Sanomattakin on selvää, että viimevuotiset näytöt ovat nostaneet Kallion tässä vaiheessa yhdeksi rallicrossin suurimmista tulevaisuuden lupauksista.

– Sähköautot toki kiinnostavat, mutta pitää yhteistyökumppaneiden kanssa yhdessä miettiä, että mikä olisi se seuraava askel eteenpäin. Olen kuljettajana ottanut varmasti taas muutaman askeleen oikeaan suuntaan. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Hyvinkään Urheiluautoilijoita edustava ja viime vuonna Hyvinkään Vuoden urheilijaksi valittu Kallio korostaa.

Kallio voitti rallicrossin RX Academyn historian ensimmäisen mestaruuden vuonna 2017 ja sai siitä palkinnoksi Set Promotion -tiimiltä täyden paketin EM-sarjan Super1600-luokkaan vuonna 2018. EM-sarjassa Kallio sijoittui loppupisteissä kuudenneksi, voittaen kauden aikana yhden osakilpailun ja saavuttaen yhteensä kaksi palkintosijoitusta. Debyyttikausi RX2:ssa viime vuonna toi Kalliolle siis pronssia ja seitsemästä osakilpailusta viisi palkintosijoitusta. Talvella 2018 Kallio voitti RX Academy On Ice -sarjan mestaruuden.

Sunnuntain finaalin tulokset

1) Henrik Krogstad (NOR) 3.56,999
2) Guillaume De Ridder (BEL) + 1,359
3) Jesse Kallio + 4,554
4) Jimmie Walfridson (SWE) + 5,957
5) Niklas Aneklev (SWE) + 8,265
6) Gustav Johansson (SWE) Keskeytys

Supercar Lites pisteet 5/5 osakilpailua

1) Henrik Krogstad (NOR) 125
2) Jesse Kallio 114
3) Simon Olofsson (SWE) 101
4) Linus Östlund (SWE) 98
5) Jimmie Walfridson (SWE) 78
6) Mats Oskarsson (SWE) 65
7) Martin Enlund (SWE) 60
8) Gustav Johansson (SWE) 59
9) Guillaume De Ridder (BEL) 53
10) Niklas Aneklev (SWE) 51

RX2-sarjan pisteet 2/2 osakilpailua

1) Henrik Krogstad (NOR) 54
2) Guillaume De Ridder (BEL) 53
3) Jesse Kallio 43
4) Jimmie Walfridson (SWE) 36
5) Simon Olofsson (SWE) 36
6) Linus Östlund (SWE) 29
7) Niklas Aneklev (SWE) 25
8) Gustav Johansson (SWE) 24
9) Martin Enlund (SWE) 22
10) Mats Oskarsson (SWE) 21

Lue myös! Jesse Kallio taisteli kolmanneksi Nysumin avauksessa – “Tästä on hyvä jatkaa” (6.9.2020)

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Jesse Kallion kommentit: Tiedote


Facebook kommentit