MOTORSPORT

Jesse Kallio viihtyi Höljesissä, voitto ja pistejohtoon – “Vauhtini hyvällä tasolla koko päivän”

RX Academyn neljä osakilpailua käsittävän talvisarjan toinen osakilpailu ajettiin Höljesin klassikkoradalla Ruotsissa lauantaina. Palkintopallille kilpailun jälkeen nousi sama kolmikko kuin avausosakilpailussa Östersundissa viikko sitten, mutta järjestys ensimmäisen ja kolmannen sijan osalta vaihtui.

RX Academy On Ice -sarjan toisen osakilpailun näyttämönä toimi Höljesin rata Ruotsissa, joka on tullut vuosien saatossa tutuksi rallicross-faneille niin MM-, kuin EM-sarjankin osakilpailun näyttämönä. Parhaiten tämän klassikkoradan haasteet käsitteli RX Academyn talvisarjan toisessa osakilpailussa RX Academyn viime vuoden mestari Jesse Kallio, joka kirkasti Östersundin avausosakilpailun kolmannen sijan nyt voitoksi.

– Vauhtini oli hyvällä tasolla koko päivän ajan. Startti finaalissa ei onnistunut, mutta taktiikka lisälenkin suhteen sen sijaan onnistui todella hyvin, toisin kuin viikko sitten. Olen todella onnellinen tästä voitosta ja odotan jo innolla seuraavaa kilpailua, Kallio kommentoi kilpailun jälkeen RX Academyn tiedotteessa.

Kallio tulee kilpailemaan tänä vuonna rallicrossin EM-sarjassa Super1600-luokassa, mutta Höljesissä hän ei pääse vuoden toista voittoaan metsästämään, sillä MM-sarjan lisäksi kesäkuussa Ruotsissa kilpailee ainoastaan EM-sarjan osalta Supercar-luokka. Avausosakilpailun jälkeen RX Academyn johtaja Jussi Pinomäki korosti sitä, että talvisarja tarjoaa nuorille kuljettajille erinomaisen tilaisuuden oppia kilpailemaan radalla, missä olosuhteet vaihtuvat päivän aikana moneen kertaan.

– Jäällä ajaessa on vaikeampaa ylläpitää hyvää vauhtia kuin kesällä, koska radan pito vaihtelee niin paljon. Toki se tekee sitä myös kesällä, mutta ei niin paljon kuin talvella, Kallio kuvailee.

 

Kuva: RX Academy
Höljesin kärkikolmikko, vasemmalta oikealle: Joni Wiman, Jesse Kallio ja Simon Syversen (Kuva: RX Academy).

 

“Tuntuu kuin olisin voittanut”

Kallio voitti ensimmäisen semifinaalilähdön ja nappasi finaaliin paalupaikan. Muut ensimmäisestä semifinaalista finaaliin edenneet kuljettajat olivat sarjan pistejohtajana Höljesiin saapunut Joni Wiman, sekä otteitaan selkeästi avausosakilpailusta nyt parantanut virolainen Marko Muru. Toisesta semifinaalista finaaliin puolestaan etenivät Östersundin voittaja, norjalainen Simon Syversen, sarjan nuorin kuljettaja, vasta 14-vuotias ruotsalainen Isak Reiersen, sekä britti Oliver Bennett.

Finaalin lähdöstä kärkeen ampaisi Syversen. Kallio kiersi lisälenkin, “jokerin”, toisella kierroksella ja palasi takaisin radalle ottaen kolmannen sijan haltuunsa, kun edellä ajaneet Syversen ja Wiman kävivät kovaa taistelua johtopaikasta. Syversen päätti suorittaa lisälenkin kolmannella kierroksella, mutta norjalainen ei onnistunut pitämään paikkaansa Kallion edellä, vaan putosi suomalaisen taakse kolmanneksi ja Wiman nousi johtoon.

Wimanin taktiikka oli varsin odotettu tässä tilanteessa, lisälenkki jäi viimeiselle kierrokselle. Östersundissa viikkoa aiemmin toiseksi ajanut Wiman palasi lisälenkin jälkeen takaisin radalle niin, että Kallio ehti edelle, mutta Syversen ei. Tässä järjestyksessä tultiin myös maaliin, Kalliolle voitto, Wiman oli toinen ja Syversen kolmas. Kärkikolmikko oli siis täysin sama kuin Östersundissa, ainoastaan Kallio ja Syversen vaihtoivat sijoituksia.

– Täytyy sanoa, että olen onnellinen tästä tuloksesta. Minulla oli todella vaikea päivä ja alkuerien jälkeen olin aika kaukana kärjestä, joten tämä tuntuu kuin olisin voittanut. Ajoin alkuerissä liian pehmeästi, mutta sitten ennen semifinaalia oli pitkä tauko, istuin alas ja mietin, että jotain tarvitsee nyt tehdä, Wiman kertasi kilpailupäiväänsä.

Vasta uransa toista rallicross-kilpailuaan ajanut Reiersen ajoi hienosti neljänneksi. Muru oli viides ja Bennett kuudes. Ranskan rallicross-mestari ja viime kaudella EM-sarjaa kiertänyt Firmin Caddedu debytoi RX Academyn talvisarjassa, mutta vauhti ei riittänyt vielä finaaliin asti. Ranskalaisen sijoitus toisessa semifinaalilähdössä oli neljäs.

Seuraava osakilpailu ajetaan Ålissa, Norjassa 24. helmikuuta.

Höljesin finaalin tulokset

1) Jesse Kallio
2) Joni Wiman
3) Simon Syversen, Norja
4) Isak Reiersen, Ruotsi
5) Marko Muru, Viro
6) Oliver Bennett, Iso-Britannia

RX Academy On Ice 2018 pistetilanne 2/4 osakilpailua

1) Jesse Kallio 64
2) Joni Wiman 58
3) Simon Syversen, Norja 48
4) Marko Muru, Viro 41
5) Oliver Bennett, Iso-Britannia 38
6) Isak Reiersen, Ruotsi 37
7) Sami-Matti Trogen 35
8) Oliver Solberg, Norja 30
9) Jimi Kalliomäki 29
10) Marat Knyazev, Venäjä 28
11) Firmin Caddedu, Ranska 12

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com