MOTORSPORT

Jesse Kalliolla epäonnea Kaanaan SM-avauksessa – “Käännetään katseet kohti Norjaa”

Rallicrossin SM-sarjan kauden avausosakilpailu ajettiin viime lauantaina Tampereen Kaanaassa. Neljännen täyden kautensa Autokrossi-luokassa aloittaneen Hyvinkään Urheiluautoilijoiden Jesse Kallion kilpailu päättyi ennen kuin se ehti kunnolla edes käynnistyä.

Jesse Kalliolle, 18, kuluva kausi on ollut varsin kiireinen jo ennen SM-sarjan starttia, ajoihan Kallio talvella neljä osakilpailua käsittäneen rallicrossin RX Academyn talvisarjan mestariksi ja EM-sarjassa Super1600-luokassa takana on kaksi osakilpailua. Kaanaassa ajot SM-sarjan kauden avausosakilpailussa käynnistyivät perjantaina harjoitusten merkeissä ja varsinaiset kilpailulähdöt ajettiin lauantaina.

– Ajoin ensimmäisen harjoitusvedon ja kaikki toimi hienosti. Rata oli aika samanlainen, ei se ollut oikeastaan muuttunut mihinkään viime vuoteen verrattuna. Odoteltiin siinä sitten varikolla hetki ja käytiin ajamassa toisen kerran ja jälleen kaikki toimi hyvin, seitsemänneksi nopeimman ajan ajanut Kallio kertasi.

Kallion nopein kierrosaika oli vain 0,4 sekuntia hitaampi kuin Juha Rytkösellä, joka lauantaina juhli Autokrossi-luokan voittoa. Sen lisäksi, että Kallion osalta kilpailuviikonloppu starttasi hyvin, niin myös muistot Kaanaan radalta olivat hyvät, ajoihan Kallio viime kaudella ainoan RX Academy -osakilpailuvoittonsa juuri tällä radalla.

Kun harjoitukset oli ajettu ja Kallio saapunut varikolle, niin taivas Jesse Kallio Racingin varikkoteltan yllä synkkeni.

– Auto alkoi kolisemaan paikallaan. No tutkittiin ja selvisi, että moottorista oli venttiilinohjaimet rikki. Avattiin moottori ja katsottiin, että ei ole mahdollista laittaa kuntoon. Siihen se kilpailuviikonloppu sitten päättyi jo oikeastaan ennen kuin se ehti edes alkamaankaan, Kallio harmitteli.

Kallio ehti ajaa harjoituksissa sallitun määrän kierroksia, eikä ajon aikana mikään viitannut siihen, että moottorissa olisi jotain ongelmaa.

– Autourheilu näytti taas sen pahimman puolensa, kun ei päässyt yhtään kilpailulähtöä ajamaan. Onni onnettomuudessa, että se tapahtui tuossa paikallaan varikolla ollessa, niin ei tullut isoa tuhoa kuitenkaan, Kallio löysi tilanteesta myös jotain positiivista pohtiessaan sitä mahdollisuutta, että ne venttiilinohjaimet olisivat menneet rikki ajon aikana aiheuttaen moottorille todennäköisesti vieläkin suurempaa vahinkoa.

Rallicrossin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Honkajoella 16. kesäkuuta. Sitä ennen Kallio kilpailee kuitenkin EM-sarjassa, Norjan Hellissä 9.-10. kesäkuuta, EM-sarjan kauden kolmannessa osakilpailussa.

– Ei tässä auta tätä pettymystä enempää murehtia, vaan käännetään katseet kohti Norjaa. Lähdetään sieltä hakemaan menestystä, Kallio päätti.

Teksti: Jesse Kallio Racingin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com