Jesse Turunen voittoon Arctic Lapland rallissa

1.2.2016 / 05:00
Kuva: Jani Salonen

[ A- ] / [ A+ ]

Keski-Karjalan urheiluautoilijoita edustava Jesse Turunen yllätti napapiirillä ajetussa rallin SM- sarjan avauksessa. Turunen ajoi haastavassa kilpailussa SM4- luokan voittoon, vaikka tekniset ongelmat olivat ratkaista kisan kesken kaiken.

– EK 9:llä alkoi meidän ongelmat. Isolla tiellä rajoitinta vasten tullessa kone rääkäisi todella häijyn kuuloisesti ja hetki meni hämmästellessä, että tähänkö jäätiin. Jatkettiin kuitenkin kun vielä auto liikkui. Pätkän maalissa totesimme pakosarjan olevan halki ja siinä meinasi hetkellisesti pipo kiristyä.

Turunen ajoi voitosta Jussi Teppoa vastaan, joka hengitti niskaan +27,0 s. erolla ennen viimeistä erikoiskoetta. Yleisesti ottaen kyseinen ero on suuri, mutta kun puhutaan Kemijärven lähistöllä sijaitsevasta 51 km pituisesta Ristilammin erikoiskokeesta, kaikki voi vielä muuttua. Yllätys oli kuitenkin melkoinen, sillä Turunen otti ongelmista huolimatta voiton Tepon jäädessä miehestä + 3,8 s.

Turunen toteaa tyytyväisenä, ettei tällaisesta tuloksesta voinut haaveilla. Perjantain jälkeen mies huomasi pitävänsä hallussaan luokan piikkipaikkaa, kun kärkimiehistä Marko Mänty keskeytti ja Esa Ruotsalainen sai aikasakkoa autoon vaihdetun vaihteiston vuoksi,

– Tunturiin lähdettiin ajamaan varmoista pisteistä, jättäen riskinotot muille. Kun näin legendaarisessa kisassa huomaa yht´äkkisesti olevansa luokkajohdossa, niin kyllä siinä kasetin pitäminen kasassa on hieman haasteellista. Kyllä se viimeinen Ristilammin erikoiskoe tultiin kaikki tai ei mitään asenteella.

Hammaslahdella asuvan kilpailijan ura SM- sarjassa on ollut lyhyt ja ytimekäs. Edelliskaudelta Joensuusta osakilpailuvoitto sai jatkoa tunturista ja seuraava kilpailu Mikkelissä asettaa tilanteen haastavaksi. Luokkajohdossa kun pitäisi näyttää, mistä puusta mies on veistetty. Tästä Turunen ei ota paineita vaan keskittyy tekemään sen mihin rahkeet piisaavat,

– Nyt saatiin huimasti kilometrejä ja nuottikokemusta alle, joten tästä voi luottavaisin mielin jatkaa kohti seuraavaa osakilpailua. Pidetään siellä taktiikka samana niin hyvä tulee.

Lähde: Jesse Turunen


Facebook kommentit