Jesse Turusen sensaatiomainen vauhti säväytti Riihimäellä – “Maalissa on aina hymy herkässä”

21.5.2017 / 05:36
Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Kallionreuna teki ikävää jälkeä Hyundaihin (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Toista SM-ralliaan uudella Hyundai i20 R5 -autolla ajanut Jesse Turunen oli Riihimäen SM-rallissa huippuvauhdissa, mutta tekniikkamurheet rallin viidennellä erikoiskokeella veivät mahdollisuuden hyvään lopputulokseen. Se kuitenkin ehti tulla selväksi kaikille, että tämä kaksikko tulee vielä menestymään tänä vuonna näissä kekkereissä.

Jesse Turunen kilpaili ensimmäisen kerran Pohjoismaiden ensimmäisellä Hyundai i20 R5 -ralliautolla maaliskuussa Tahkorallissa ja jo silloin vauhti oli hyvällä tasolla. Turunen pohti pari kuukautta sitten UrheiluUutiset.comin haastattelussa, että Kouvolan osakilpailussa kesäkuussa vauhti voisi jo riittää aivan sinne terävimpään kärkeen.

Mitä myrkkyjä sitten lieneekään Turusen tallissa keitelty talvitauon aikana, mutta jo kesäkauden avausosakilpailussa Riihimäellä Hyundai lensi avauserikoiskokeella toiseksi nopeimpaan aikaan ja seuraavalla pätkällä Turunen kellottikin sitten uransa ensimmäisen pohja-ajan SM-sarjan SM1-luokassa.

– Kyllähän tämä on yllättänyt aika lailla. Mutta en tiedä sitten minkä verran niillä muilla on vauhdissa vielä varaa kiristää, Turunen kommentoi sortuen jo hieman turhaan vaatimattomuuteen tässä kohtaa.

Entä kuinka paljon sitten Turusella on itsellään varaa kiristää vauhtia, kuitenkin kyseessä on vasta hänen toinen kilpailunsa uudella kalustolla?

– Alussa oli pientä arkailua, mutta aika nopeasti se sävel löytyi. Hieman epävarma olo, kun ei kauhean paljon päässyt testejä ajamaan. Mutta koko ajan oppii uusia niksejä ja sitä kautta varmuutta tulee lisää. Kilometrejä lisää, niin sitä kautta vauhtia tulee lisää, Turunen uskoo.

 

Kuva: Jari Hotti

Jesse Turunen pääsi vielä matkaan huoltotauolta, mutta hetkeä myöhemmin matkanteko tyssäsi (Kuva: Jari Hotti).

 

“Yritetään saada pyörät linjaansa”

Kolmannella erikoiskokeella Turunen oli neljäs häviten pohja-ajan ajaneelle Juuso Nordgrenille 3,1 sekuntia. Ilman yhtä ajovirhettä Turunen olisi tosin ajanut mitä suuremmalla todennäköisyydellä toisen peräkkäisen pohja-aikansa rallissa, sillä viimeiset kilometrit hän tuli kolmella renkaalla.

– Noin kolme kilometriä ennen maalia pikkutien osuudella mutkan “jätössä” oli kallionreuna. Vähän tuli ylikovaa, tai en tarpeeksi tarkasti huolehtinut “jätöstä”. Kallionreunaan osui takakulma. Ainakin aurauksen säätötanko on poikki, Turunen harmitteli aikatarkastusasemalla ennen huoltotauolle siirtymistään.

Hyundai oli varsin hurjan näköinen laite ilman vasenta takarengastaan varsinkin kun korikin vanteen ympärillä oli ottanut osumaa ja moni jo pohtikin autoa katsoessaan, että eikö poliisi kiinnostunut siirtymäosuudella nilkuttavasta kolmipyöräisestä, matkalla kolmannen erikoiskokeen maalista Riihimäen keskustan läheisyydessä sijainneelle huoltoalueelle.

– Onneksi ei. Mutta onneksi ei ollut kauhean pitkä siirtymä tuossa kohtaa, Turunen hymyili ja lisäsi vielä, että tällin jälkeen auto olisi voinut myös jäädä pätkän varteen.

– Sinänsä oli onnea mukana, oli se kuitenkin sen verran raju osuma. Toivottavasti ei ole mitään suuremmin hajonnut.

Rengasrikosta huolimatta hymy paistoi joensuulaisen SM4-luokan hallitsevan Suomen mestarin kasvoilta, joka tälle kaudelle teki urallaan ison harppauksen pikkuluokan Hondasta ykkösluokan nelivetoiseen Hyundaihin.

– Kyllä se on hieno tunne mennä, varsinkin kun alkaa rohkeutta löytymään. Maalissa on aina hymy herkässä, Turunen myönsi.

Haastattelun jälkeen Turunen kiirehti huoltoalueelle, missä Rallybaronin mekaanikot jo odottivat autoa huollettavaksi. Aikaa tosin siihen oli vain 10 minuuttia.

– Yritetään saada pyörät linjaansa, niin päästäisiin jatkamaan voittotaistelua. Kun varuskunnan pätkät edes jollain tapaa päästäisiin nilkuttamalla läpi. Siellä saattaa tulla “takkiin”, mutta sen jälkeen on iso huolto. Siellä ainakin saadaan viimeistään kuntoon, Turunen suunnitteli.

Turunen pääsi vielä ensimmäisestä huollosta liikkeelle ja suuntasi kohti kahteen kerran varuskunnan alueella ajettua lyhyttä yleisöerikoiskoetta. Ensimmäinen ajokerta näytti, että kaikki olisi autossa kunnossa, kun eroa pohja-ajan ajaneeseen Marko Mäntyyn kertyi vain 0,9 sekuntia. Seuraavalla ajokerralla matka kuitenkin päättyi, kun Turunen parkkeerasi Hyundainsa tien varteen ja ralli oli ohi. Tosin keskeytyksen syynä oli tekninen vika.

Mutta se tuli ainakin kaikille rallia seuraaville Riihimäellä lauantaina selväksi, että kolmen viikon päästä Kouvolassa ajettavassa osakilpailussa Jesse Turusen ja Hyundain vauhti yleiskilpailun siellä kuumimmassa kärjessä ei enää yllättäisi ketään.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

Muokattu su 21.5.2017 klo 17.05: korjattu keskeytyksen syy.


Facebook kommentit