MOTORSPORT

Joni Hiipakka ohjausongelmista huolimatta voittoon – “Tehostin kuin puupökkelö”

F-Rallisarjan kauden toinen ja samalla sarjan lumirallit hyvästellyt Kuhmoisten osakilpailu oli jurvalaisen Dragon Racingin Joni Hiipakan juhlaa. Hiipakka lasketteli kaksivetoisten laitteiden nuottiluokan voittoon ja kuittasi oman luokkansa ykköstilan reilulla 50 sekunnilla.

Joni Hiipakka aloitti viiden erikoiskokeen mittaisen rallin heti ensimmäisen erikoiskokeen luokkapohjilla. Tälle kaudelle valmistunut uusi BMW M3 -auto liikahti Hiipakan käskemänä miehekkäästi myös seuraavilla erikoiskokeilla. Kolmen pätkän jälkeiselle tauolle Dragon Racingin miehistö siirtyi kaksivetoisten kärkipaikalla.

Seuraavalla erikoiskokeella kärki karkasi lähes 17 sekunnin päähän ja Hiipakka kartturinsa Pasi Penttilän kanssa putosivat yleiskilpailussa pari pykälää.

– Ohjaustehostin oli kuin puupökkelö ja rattiakselissa tuntui klappia. Ei vaan ollut luontoa vetää täysillä, kun vauhti oli välillä parinsadan paikkeilla. Ei varmaan olisi siitä vauhdista ollut hääviä todeta, että auto ei käänny, kuvaili Hiipakka nelospätkän tunnelmia.

Ennen viimeistä erikoiskoetta miehistö tarkisti auton ongelmat. Ohjaustehostin toimi, eikä rattiakselin väljyys ollut vaarallisella tasolla. Viimeinen, 25-kilometrinen pätkä, oli kova haaste kärjen saavuttamiseksi.

– Alussa edellisen pätkän murheet vähän muistuttivat. En tiedä mistä se luotto ajamiseen sitten kuitenkin löytyi, kun lähdettiin menemään isoa kovaa. Auto kyllä pyysi vieläkin lisää, mutta oli mentävä sitä mihin ukot pystyivät. Osattiin odottaa hyvää aikaa, mutta voitto oli kyllä mannaa, kun muistaa takkuisen viime kauden, Hiipakka hymyili.

Luokkavoitto nosti Dragon Racingin miehistön F-rallisarjan nuottiluokan toiselle sijalle.

– Työkalu alkaa istua “käpälään”. Ennen kesän kisoja pitää nuottia vielä saada parempaan kuntoon. Haetaan siihen enemmän rytmiä. Kun oma vastaanottimeni pikku hiljaa paranee, niin saadaan myös nuoteista enemmän irti, suunnitteli Hiipakka kevään läksyjä.

Dragon Racingin toinen autokunta, Juha-Mikael Hannula ja Jussi-Pekka Tiilikka, joutuivat kauden avauksen tapaan keskeyttämään myös Kuhmoisissa. Klassikkojen eli ilman nuotteja ajavien joukossa keskeytyshetkellä kolmen pätkän jälkeen nousujohteista kisaa edennyt kaksikko oli luokkansa kolmantena, vain reilun yhdeksän sekunnin päässä ykköspaikasta.

– Huoltopaikalla huomattiin, että moottorin korva oli murtunut. Voi vain arvailla minne moottori olisi lähtenyt niillä teillä kovavauhtisissa hypyissä. Ei kannattanut ottaa riskejä ja isoa laskua kisan jälkeen, joten jätimme pisteet muitten jaettavaksi, sanoi talvikauteen pettynyt Hannula.

Viime kaudella F-rallisarjan junnujen mestariksi kurvaillut Hannula siirsi katseet kesän sorasirkuksen suuntaan.

– Ei tässä nyt enää sarjassa menestymisestä voi haaveilla. Laitetaan kuitenkin auto iskuun ja katsotaan sorateillä mitä saadaan aikaiseksi. Auton pitäisi kaiken järjen mukaan olla kesällä kilpailukykyisempi kuin talvella, Hannula päätti.

Teksti: JiiVee Korpela, Dragon Racingin tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com