Joni-Pekka Rajala avauspäivän jälkeen 19.: ”Ajettiin varovasti”

15.10.2016 / 18:21
Joni-Pekka Rajala ja Vaaranmaa Racingin Mitsubishi Mirage selvisivät MM-debyytistään kunnialla kahden aika-ajoerän jälkeen.

[ A- ] / [ A+ ]

Joni-Pekka Rajala ja Vaaranmaa Racingin Mitsubishi Mirage löytyvät Saksan MM-rallicrossissa avauspäivän jälkeen sijalta 19.

Lauantaina ajettiin kaksi aika-ajoerää. Ensimmäisessä erässä Rajala oli lopulta 23., ja toisessa 21. Villillä kortilla MM-osallistumisoikeuden saaneen Rajalan takana kahden erän jälkeen ovat kovista nimistä ovat mm. Tanner Foust, Niclas Grönholm ja Gigi Galli.

– Ihan ok meni. Ensimmäisessä erässä vähän painittiin Steffenin kanssa. Toisessa erässä tultiin ihan Raymondin perässä maaliin. En vaan päässyt ohi, ehkä molemmat ajettiin vähän varovasti, Rajala kertoi.

– Muuten meni ok, mutta kaasu jäi välillä jumiin. Se oli mutkissa vähän hankala. En tiedä mikä siinä oli, mutta tutkitaan. Taso on täällä kyllä kova, kyllä se vähän kovempi kuin EM:ssä, Rajala arvioi.

Kahden aika-ajoerän jälkeen kärjessä sunnuntaihin pääsee MM-sarjaa johtava Mattias Ekström. Toomas Heikkinen, Audi S1, on lauantain jälkeen viidentenä. Sunnuntaina ajetaan vielä toiset kaksi aika-ajoerää.

– 19 pistettä olisi matkaa semifinaalipaikkaan. 100 pistettä on vielä jaossa. Onhan se siinä mielessä mahdollista, Rajala tuumi.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Topi Heikkinen MM-jahdissa

 


Facebook kommentit