MOTORSPORT

Joni-Pekka Rajala: “Eivät ne nopeampia ole”

Rallicrossin EM-sarja jatkuu MM-osakilpailun yhteydessä Espanjan Barcelonassa. F1-radalle rakennetulla kisanäyttämöllä on mukana myös Joni-Pekka Rajala, jolle kausi on ollut hieman rikkonainen.

Eklund Motorsport -tallin Volkswagen Beetlellä ajava Rajala sanoo, että nyt alla on hyvä testi, ja autoon on tehty ajamista helpottavia muutoksia.

– Ajotauko EM-sarjassa on pitkä, mutta onneksi päästiin viime viikolla ajamaan hyvät testit. Auton välityksiä on muutettu periaatteessa hitaammiksi, ja ainakin minun mielestäni se sopii nyt omaan käteen tosi hyvin. Nyt lähdetään ykkösellä liikkeelle, ja vaihteita on neljä. Aiemmin lähdettiin kakkosella ja vaihteita oli viisi. Tämä sopii nyt paremmin minun ajotyylilleni, Rajala kertoo.

– Täällä on vahvaa kalustoa viivalla, mutta eivät ne nopeampia ole, Rajala muistuttaa.

Rajala on sarjan yhteispisteissä seitsemäntenä (33 p.), kun sarjakärki Kevin Hansen on 87:ssä pisteessä. Pronssisijaan suomalaiskuskilla olisi 25 pisteen takaa-ajomatka.

– Kulta ja hopea ovat menneet. Pronssiin on mahdollisuus, mutta se vaatii omaa täydellistä onnistumista ja muilta vähän huonoa tuuria. Kyllä tässä nyt katsotaan, että ne sijat 3-5 ovat sijat, joista nyt vielä taistellaan, Rajala laskee.

– Yritetään ajaa ensin semifinaaliin. Sen jälkeen tilanne on ihan uusi. Kun saumat siihen kolmossijaan ovat, niin totta kai se pidetään tavoitteena, Rajala sanoo.

Rajalalle vierailu Barcelonassa on mieleen. Viime vuonna hän ajoi osakilpailun kolmanneksi, ja lisäksi tänä vuonna kisapaikalle tulee kuskin yhteistyökumppaneita.

– Hyvä rata ja tapahtuma, ja mahtava homma että saadaan yhteistyökumppaneita tänne. Siinäkin mielessä hieno ja tärkeä viikonloppu, Rajala kertoo.

Pitkän EM-tauon aikana (2,5 kuukautta) Rajala on pitänyt rutiinia yllä mm. jokamiesluokan SM-liigan finaalissa ja rallicrossin SM-sarjassa. Jokamiesluokassa hän saavutti SM-hopeaa, mutta rallicrossissa hän jäi vuosien tauon jälkeen neljänneksi ja ilman SM-mitalia.

– Jaa-a, olenkohan jäänyt viimeksi ilman rallicrossin SM-mitalia, kun ajoin vielä edellisen autokrossissa. Siitä on aika monta vuotta, että en edes muistakaan, Rajala hymähtää.

Itse asiassa edellisen kerran Rajala on jäänyt ilman rallicrossin mitalia 2010, jolloin hän ajoi SRC-luokkaa.

Lue myös Riku Tahkolla hyvät testit ja Gymhana-donitseja

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com