MOTORSPORT

Joni-Pekka Rajala huippukalustolla Norjan MM-rallicrossiin – “Huippunopeat autot”

Suomalaisedustus rallicrossin MM-sarjassa kasvaa kesäkuussa ajettavassa Norjan osakilpailussa yhdestä kahteen, kun Joni-Pekka Rajala osallistuu kauden viidenteen MM-osakilpailuun itävaltalaisen Team Stardin kalustolla.

Manfred Stohlin vuonna 2016 perustama Team Stard sijoittui viime vuonna rallicrossin MM-sarjassa kuudenneksi ja tiimin kuljettajat Janis Baumanis, sekä Timur Timerzyanov saavuttivat kauden aikana yhteensä kolme finaalipaikkaa, sekä 17 semifinaalipaikkaa. Tällä kaudella Baumanis on selviytynyt kaikissa kolmessa MM-osakilpailussa semifinaaleihin ja latvialainen on kuljettajien MM-sarjassa kahdeksantena.

Joni-Pekka Rajala osallistuu Norjassa 9.-10. kesäkuuta ajettavaan rallicrossin MM-sarjan kauden viidenteen osakilpailuun Team Stardin Ford Fiesta RXS Supercar -autolla. Rajala kilpailee Baumaniksen tiimikaverina.

– Iso kiitos Toomas Heikkiselle, joka mahdollisti sopimuksen nopean syntymisen. Odotan tätä innoissani. Tiimillä on huippunopeat autot ja lähden hakemaan Norjasta vähintään paikkaa semifinaaleissa, Rajala sanoo tiedotteessaan.

Tiedotteen mukaan on mahdollista, että Heikkinen ajaa tänä vuonna tiimin väreissä myös muita kilpailuja. Yksi ulkomailla tänä vuonna ajettava kilpailu on jo nyt Norjan lisäksi varma, kun Rajala osallistuu rallicrossin EM-sarjan Latvian osakilpailuun 15.-16. syyskuuta Ari-Pekka Niemen Ford Fiesta Supercar -autolla.

Rallicrossin SM-sarja käynnistyy tänä viikonloppuna ja Rajala nähdään mukana kotimaisessa arvosarjassa tuttuun tapaan kahdessa eri luokassa, SRC:ssä, sekä Autokrossissa. SRC:ssä Rajala puolustaa viimevuotista Suomen mestaruuttaan.

– Viime kausi oli aikamoista pistekamppailua Haapamäen Henrin kanssa. Alkavalla kaudella on “Henkan” ohella mukana joukko vahvoja kuskeja ja sarjasta voi odottaa jopa viimevuotista tiukempaa, Rajala ennakoi Facebook-sivullaan.

 

Pikaluotto

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com