Joni Wiman GRC-sarjan kuudes: “Jatkosta ei ole vielä päätetty”

10.10.2016 / 12:04
Joni Wiman loikki ja yritti Los Angelesin finaalissa kaikkensa. Sarjan kokonaispisteissä hän oli kuudes. (kuva: Red Bull)

[ A- ] / [ A+ ]

Amerikan Global Rallycross Championship -sarjassa ajava Honda Red Bull OMSE -tiimin Joni Wiman sijoittui kauden viimeisessä osakilpailussa Los Angelesissa viidenneksi.

Sarjan mestariksi ajoi toisen kerran perättäin yhdysvaltalainen Scott Speed. Yhteispisteissä Wiman nousi tallikaverinsa Sebastian Erikssonin edelle kuudenneksi.

Hondan ensimmäinen rallicross-voitto jäi odottamaan ensi vuotta. Kauden kahdessa viimeisessä osakilpailussa Honda Red Bull OMSE -tiimistä parhaimpaan tulokseen ylsi Joni Wiman, joka sijoittui myöhään maanantaiyönä Suomen aikaa ajetussa osakilpailussa viidenneksi.

Lauantain osakilpailussa Wiman voitti molemmat alkueränsä ja ajoi semifinaalissa toiseksi. Sunnuntain osakilpailussa Wiman sijoittui alkuerissä kolmanneksi, mutta ajoi kauden ensimmäisen semifinaalivoiton ja paikan eturiviin finaalissa.

Hyvät alkuerätulokset eivät kuitenkaan kantaneet finaaleissa toivottuun tulokseen. Ensimmäisen osakilpailun Wiman joutui keskeyttämään, toisessa hän ajoi viidenneksi.

– Ensimmäisen osakilpailun finaalin ensimmäisessä mutkassa oli ahdasta ja ajauduin ulos. Mutkan jälkeen oli pitkä suora, jonka päässä neulansilmämutka. Joku sukelsi mutkaan ylilujaa, törmäsi autoni perään ja putosin sen jälkeen aika paljon.

– Pääsin vielä kertaalleen nousemaan kunnes isolle hyppyrille tultaessa osuimme kanssakilpailijan kanssa yhteen. Auto nousi korkealle ilmaan ja koko tilanne oli pois käsistäni. Hypyn jälkeen ajauduin kaiteisiin ja kisa jäi siihen, Wiman kertasi lauantain tapahtumia.

Myöhään maanantaiyönä Suomen aikaa ajettuun kauden viimeiseen osakilpailuun Wiman starttasi kakkospaikalta eturivin keskeltä.

– Lähdimme finaaliin käytetyillä renkailla. Jäin lähtökiihdytyksessä kahden auton väliin ja putosin neljänneksi. Kärki karkasi uusien renkaiden avulla heti lähdöstä. Kisani oli startin jälkeen takaa-ajoa: ohitin pari autoa ja kaksi autoa pääsi jokerilenkin avulla ohitseni. En kuitenkaan voi olla mitenkään tyytyväinen viikonloppuun. Viides sija ei ollut sitä mitä me täältä haimme, Wiman muistutti.

Wimanin kuljettajasopimuksesta Honda Red Bull OMSE-tiimin kanssa täyttyi Los Angelesin finaaliviikonlopun jälkeen kolme ensimmäistä sopimusvuotta. Ensi kaudella sopimuksessa siirrytään optio-osuuteen. Wiman sanoo, että jatkosta ei ole vielä päätetty.

– Toki kun olet tallikaverin edellä pisteissä niin se ei ainakaan heikennä mahdollisuuksiasi jatkon suhteen. Mitään ei ole vielä kuitenkaan sovittu. Haluaisin jatkaa tiimissä, sillä automme suorituskyky on jo tasolla, jolla voittoja voidaan odottaa. Kun talven aikana kehitämme autoamme lisää ja nipistämme pari puuttuvaa sekunnin kymmenystä suorituskyvystä pois niin hyvä tulee: taistelemme jokaisessa osakilpailussa voitosta.

Tuloksia; GRC Los Angeles, lauantai, Yhdysvallat:

 1. Scott Speed (USA) Volkswagen 12 kierrosta
 2. Tanner Foust (USA) Volkswagen + 1,062
 3. Steve Arpin (CAN) Ford + 9,748
 1. Joni Wiman (FIN) Honda + 5 kierrosta

Tuloksia; GRC Los Angeles, sunnuntai, Yhdysvallat:

 1. Brian Deegan (USA) Ford 12 kierrosta
 2. Scott Speed (USA) Volkswagen + 0,834
 3. Patrik Sandell (SWE) Ford + 2,029
 4. Tanner Foust (USA) Volkswagen + 3,151
 5. Joni Wiman (FIN) Honda + 14,883

Rallicrossin GRC-sarjan loppupisteet 2016:

 1. Scott Speed (USA) Volkswagen 571
 2. Tanner Foust (USA) Volkswagen 565
 3. Brian Deegan (USA) Ford 473
 4. Steve Arpin (CAN) Ford 461
 5. Patrik Sandell (SWE) Ford 436
 6. Joni Wiman (FIN) Honda 342
 7. Sebastian Eriksson (SWE) Honda 341

Lähde: Joni Wimanin tiedote


Facebook kommentit