MOTORSPORT

Joni Wiman pääsee ovaalin makuun

Amerikan Global Rallycross Championship -sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Evergreen Speedwayn ovaaliradalla Seattlessa. Hondan suomalaiskuljettaja Joni Wiman tavoittelee ”Rain Cityssä” kauden avausvoittoa.

Rallicrossin GRC-sarja palaa yhden välivuoden jälkeen Seattleen, jossa järjestettävä osakilpailu ajetaan ensimmäistä kertaa Evergreen Speedwayn ovaaliradalla. Seattlen keskustasta koilliseen sijaitsevalle ovaaliradalle rakennetun rallicrossradan pituus on 1,3 km ja se käsittää kaikkiaan kahdeksan mutkaa.

Lähtösuoran jälkeen kilpailijat ajavat kallistetun vasemmalle kääntyvän pitkän ovaalimutkan läpi takasuoralle, josta rata kääntyy ovaalin keskelle rakennetulle osuudelle, joka ajetaan pääasiassa soralla. Radalle on rakennettu yksi iso hyppyri ja sen puolivälissä on oikaiseva jokerireitti, jota on mahdollista käyttää kunkin erän aikana yhden kerran.

Wiman sanoo, että ovaaliradalla ajaminen on tiimille uusi kokemus.

– Testaamme autoa päivän ajan ennen kisaa, mutta tällä Hondalla ei ole aiemmin ovaalia ajettu. Mielenkiintoinen kisa edessä. Tässä saa herätellä Nascar-taitoja, Wiman hymyilee.

– Meille on tulossa taas uusia osia autoomme, lähinnä jousitukseen. Rata näyttää mielenkiintoiselta ja tekniseltä, jossa on paljon mutkia. Tämäntyyppinen rata pitäisi sopia meille, Wiman toteaa.

Kaudesta on jäljellä vielä kolme osakilpailua. Hondan debyyttikausi on sujunut ennakko-odotusten mukaisesti. Tiimin huipputavoite eli osakilpailuvoitto vielä uupuu, mutta sarjan toissa vuoden mestari Wiman uskoo, että voitto on kolmessa jäljellä olevassa osakilpailussa täysin mahdollista saavuttaa.

– Olemme rakentaneet autostamme koko ajan nopeamman ja paremman. Viimeistä edellisessä osakilpailussa olimme vauhdillisesti Volkswagenin kanssa jo samalla tasolla. Mestaruuteen meillä ei ole enää mahdollisuuksia. Siksi voittoa voi ja pitääkin yrittää ottamalla myös riskejä, Wiman muistuttaa.

GRC-sarjan Seattlen osakilpailun harjoitukset, aika-ajot ja ensimmäiset alkuerät ajetaan perjantaina ja kahdet seuraavat alkuerät, semifinaalit ja finaali lauantaina. Supercar-luokan finaali käynnistyy lauantain ja sunnuntain välisenä yönä klo 3.30 Suomen aikaa.

Lähde: Joni Wimanin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com