MOTORSPORT

Joni Wimanilla vaikea avausviikonloppu: “Minkäs teet”

Team Honda Red Bull OMSE:n Joni Wimanin avausviikonloppu rallicrossin GRC-sarjassa Phoenixissä oli epäonninen. Wiman raivasi molempina päivinä tiensä finaaliin, mutta joutui pettymään. Kauden avauksen valtias oli yhdysvaltalaiskuljettaja Tanner Foust, joka voitti viikonlopun molemmat finaalit.

Japanilaisen Hondan ensiesiintyminen rallicrossin huipputasolla oli lupauksia herättelevä. Lauantain finaalissa Team Honda Red Bullin Joni Wiman ehti nousta jo toiseksi, mutta jarrujen pettäminen reilut kierros ennen maalia suisti suomalaiskuljettajan päin vallia ja ulos palkintopallilta kuudenneksi.

Sunnuntain alkajaisiksi ensimmäisessä alkuerässä Wimanin Hondasta rikkoutui moottori. Tauon aikana Hondaan vaihdettiin uusi voimanlähde, jonka avulla Wiman taisteli toisen alkuerän ja semifinaalin jälkeen itsensä jälleen finaaliin.

Kauden toisessa finaalissa Wiman ehti nousta jo viidenneksi ennen kun Kanadan Steve Arpin täräytti täysillä päin Wimanin Hondan takakulmaa. Osuman seurauksena auton takaripustus petti ja Wiman joutui keskeyttämään.

Honda ehti kuitenkin osoittaa nopeutensa, sillä Wimanin tallikaveri Ruotsin Sebastian Eriksson nosti japanilaisvalmistajan ensimmäistä kertaa rallicrossissa palkintopallille, sijoituttuaan sunnuntain finaalissa kolmanneksi.

Wiman oli syystäkin pettynyt etenkin kanssakilpailijan esittämään epätoivoiseen ajosuoritukseen.

– Eihän siinä syöksyssä ollut mitään järkeä. Sellainen viikonloppu. Olisi tämä voinut paremminkin alkaa, mutta minkäs teet.

– Tämänpäiväinen konerikko lähti eilisestä jarrujen pettämisestä ja ulosajosta valliin. Päädyin takapää edellä rajusti päin seinää ja samassa rytäkässä moottorin jäähdytysvedet tulivat ulos, moottori pääsi ylikuumentumaan ja se otti siitä kipeätä.

Wiman kuitenkin muistutti, että Honda väläytteli heti debyytissään potentiaaliaan.

– Vauhtimme oli heti hyvää ja palkintopallipaikkoja oli tulossa meille molemmille, mutta tällä kertaa vain (Sebastian) Eriksson pystyi nousemaan pallille. Ei hyvä kauden alku minulle, mutta eteenpäin mennään. Seuraava kisa on jo kahden viikon kuluttua Dallasissa Teksasissa ja siellä painetaan uudelleen, Wiman muistuttaa.

Lähde: Joni Wimanin tiedote

Lue myös: WRC Kris Meeken ja Citroenin voittovideo

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com