Joonalla kova tähtäin

19.1.2024 / 14:13

[ A- ] / [ A+ ]

Lauri Joona kilpailee tällä kaudella rallin MM-sarjan kovatasoisessa WRC2-luokassa.

Rallin kaksinkertainen Suomen mestari ja vuoden 2022 WRC3-luokan mestari Lauri Joona elää tällä hetkellä varsin kiireisiä aikoja. Kaiken pitää olla mahdollisimman valmista muutaman viikon päästä, kun sastamalalaisen rallikausi 2024 käynnistyy.

Joona kilpailee tänä vuonna rallin MM-sarjan WRC2-luokassa Toni Gardemeisterin luotsaaman TGS Motorsport -tiimin Skoda Fabia RS Rally2 -autolla.

Alkavalla kaudella Lauri Joonan kartanlukijana toimii Janni Hussi; tuttu kartturi muutamasta EM-rallista jo viime vuodelta. Kaksikon MM-kausi käynnistyy helmikuun puolivälissä Ruotsista. Sitä ennen kilpailijapari nähdään Rovaniemellä Arctic Lapland Rallyssä, missä hiotaan viimeisetkin yksityiskohdat kuntoon.

– Pääfokus on täysin MM-sarjassa ja WRC2-luokassa. Luokan taso on varmasti tänä vuonna erittäin korkea; onhan mukana myös muutama pääluokassakin kilpaillut kuski. Viime vuonna kiersin jo muutamia osakilpailuja ja niistä on otettu oppi talteen.

– Nyt on tarkoitus ajaa kovaa ja saavuttaa EK-pohjia ja mahdollisimman hyviä luokkasijoituksia. Nousujohteinen kausi ja kolmen nippuun on tähtäin, kertoo Joona.


Facebook kommentit