MOTORSPORT

Joonan pistetili auki Ruotsin MM-rallissa

Lauri Joona ajoi Ruotsin MM-rallin WRC2-luokassa kuudenneksi.

Kilpailun aikana ruotsalainen talvi näytti kaikki puolensa. Perjantaina Uumajan seudulle iskenyt lumimyrsky teki ajamisesta lähes mahdotonta. Sää ja ajo-olosuhteet paranivat kisan edetessä ja sunnuntaina ajettiin täydellisen aurinkoisissa talviralliolosuhteissa.

Lauri Joona ja kartturi Janni Hussi ajoivat koko kisan järkevästi ilman ajovirheitä tai suurempia kalustomurheita. Tämä kannatti ja erikoiskoevauhti oli vakuuttavaa, vaikka kuljettaja harmitteli auton balanssin puutetta, eikä saanut kunnon luottoa menopeliin koko rallin aikana. Kello kuitenkin tykkäsi menosta ihan mukavasti, ja WRC2-luokan lopputuloksista kaksikko löytyy kuudennelta sijalta.

– Pitää olla toisaalta tyytyväinen, mutta tietyllä tapaa myös kriittinen itselleen. Maaliin päästiin ja saatiin pistetili auki, mutta lopputulos ei ollut ihan sitä mitä haettiin. Auto toimi hyvin, mutten saanut balanssia itselleni sopivaksi. Seuraavassa kisassa pitää päästä taas kovempaa. Nyt pitää miettiä, miten auto saadaan “käteen sopivaksi”, kertoi Joona rallin maalissa.

Tulokaskuljettajien WRC2 Challenger -sarjassa Joona oli viidenneksi nopein. Eikä siinä vielä kaikki, MM-sarjan pisteuudistuksen myötä lauantaina yleiskilpailun kymppikärjelle jaetuista pisteistä Joona ja Hussi saivat yhden MM-pisteen. Janni Hussille Ruotsin ralli oli ensimmäinen MM-tasolla.  

– Upea, mutta tyhjä olo. Niin paljon valmistautumista ja tuntuu, että kisa meni ohi silmänräpäyksessä. Eihän tämä olisi millään muotoa mahdollista ilman Lauria ja Salmisen Markoa, iso kiitos heille! Uskon, tämä on jonkun isomman alku, tästä se vasta lähtee, kertoi Hussi MM-debyyttinsä jälkeen.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com