Joonas Huovinen debytoi Turussa SM3-luokassa – “Yritetään pitää realiteetit mielessä”

27.9.2018 / 03:12
Joonas Huovinen ja Arto Romppanen ovat valmiita uuteen haasteeseen.

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin Suomi Cupissa V1600-luokkaa alkukauden hallinnut Joonas Huovinen lähtee uudella kalustolla rallin SM-sarjan kauden päättävään Turun osakilpailuun.

Keski-Karjalan UA:n 20-vuotiaalle nuorukaiselle R2-luokan kilpa-auto on uusi tuttavuus.

– Kesällä talliin vaihtui Citroen C2, V1600 Renaultin tilalle. Uudella kalustolla kilometrejä on takana vasta noin sata, joten opeteltavaa riittää vielä rutkasti. Auto tuntuu kyllä hyvältä ja on varmasti potentiaalinen, kun sen niksit oppii, Huovinen pohtii.

Huovinen on kartturinsa Arto Romppasen kanssa kiertänyt nuottikilpailuja nyt reilun vuoden ajan. Vuoden 2016 rallin nuorten cupin hopeamitalisti ajoi jo viime kaudella SM-sarjan ohessa olevaa Suomi Cupia parin kilpailun verran. Tämä kausi alkoi voitolla Rovaniemellä, tosin pienten vaikeuksien siivittämänä. Mikkelistä kotiin viemisenä oli toiseksi korkeimmat pisteet. Maaliskuussa Joensuun kotikilpailussa oli jälleen voiton vuoro.

Kesäkauden avauksessa Kouvolassa sijoitus oli toinen. Nyt kaksi edellistä kilpailua on jäänyt väliin, kun auto vaihtui. Suomi Cupin pistetilanteessa kaksikko on silti johdossa 24 pisteen erolla. Kauden päätöskilpailussa on kuitenkin jaossa korotetut pisteet, joten mestaruus saattaa karata.

– Mietittiin sitäkin vaihtoehtoa, että olisi vuokrattu V1600-auto Turun osakilpailuun, jotta voisimme kilpailla mestaruudesta tosissaan Suomi Cupin puolella. Lopulta päädyimme kuitenkin siihen ratkaisuun, että parempi kerätä kaikki mahdollinen kokemus uudesta kalustosta jo ensi vuotta varten.

– Turusta olisi mukava saada hyvä tulos ennen syystaukoa. Luokassa on mukana 18 kuljettajaa ja taso on todella kova. Yritetään pitää realiteetit mielessä ja järki päässä, että päästään maaliin asti, Huovinen suunnittelee.

Teksti ja kuva: Joonas Huovisen tiedote

 


Facebook kommentit