MOTORSPORT

Joonas Lappalainen sarjakärkenä Hungaroringille: “Pieni henkinen yliote”

Keski-Euroopassa ajettava Audi Sport TT Cup jatkuu viikonloppuna Unkarin Hungaroringillä. Joonas Lappalainen, 18, johtaa sarjaa, ja lähtee tavoittelemaan uusia ykkössijoja. Vantaalainen on voittanut tällä kaudella kolme osakilpailua.

– Lähdetään hyvällä fiiliksellä. Itseluottamus on nyt aika kova. Voi olla, että minulla on myös pieni henkinen yliote. Yritetään tietenkin jatkaa samalla linjalla, eli otetaan mahdollisimman paljon pisteitä. Oma suorituskyky on nyt kunnossa, ja vauhdin suhteen olemme päässeet samalle tasolle kuin muut. Alkukaudesta oli sen kanssa vähän ongelmia, mutta ei enää, Lappalainen miettii.

Tilanne sarjan mestaruuden suhteen on toki edelleen aivan auki. Osakilpailuja on jäljellä vielä neljä, ja kun voitosta saa 25 pistettä, ei suomalaislupauksen 17 pisteen kaula anna lupaa tuudittautua onneen.

Lappalaisella on 197 pistettä. Dennis Marschall on 180:ssa ja Nicklas Nielsen 166:ssä pisteessä.

– En ajattele pistetilannetta vielä yhtään. Ehkä sitten viimeisessä kisassa voi vähän miettiä, että mitä tarvitaan ja miten ajetaan. Totuus on, että kukaan ei muista kuka johti kautta tässä vaiheessa. Vain ne muistetaan, jotka voittavat sarjan, Lappalainen puntaroi.

Viikonlopun kisanäyttämönä toimii Hungaroringin moottorirata Unkarissa. Sarja vierailee tällä radalla ensimmäistä kertaa. Myös Lappalaiselle visiitti Hungaroringillä on ensimmäinen.

– Se on hyvin tekninen rata, ja uusi rata kaikille. Itse pidän teknisistä radoista. Ne sopivat yleensä minulle hyvin.

Audi Sport TT Cupin kilpailustartit ajetaan lauantaina suomen aikaa kello 17.20 ja sunnuntaina kello 12.45. Kilpailuja voi seurata livenä osoitteessa audimedia.tv

Lähde: Joonas Lappalaisen tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com