Joonas Lappalainen voittoon Hockenheimissa – Audi-mestaruus startin päässä

15.10.2016 / 20:21
Joonas Lappalainen ajoi lauantaina kauden neljännen osakilpailuvoittonsa. Mestaruus sinetöi kunhan hän kauden finaalistartissa vähintään 13. (kuva: Audi Sport)

[ A- ] / [ A+ ]

Joonas Lappalainen on lähellä Audi Sport TT -sarjan mestaruutta. Suomalaislupaus voitti kauden viimeistä edellisen osakilpailun Hockenheimin radalla Saksassa, ja johtaa sarjaa nyt 20 pisteen erolla. Viimeinen osakilpailu ajetaan sunnuntaina. 

Lappalainen, 18, oli aika-ajon nopein ja pääsi lauantain kilpailuun paalupaikalta.

– Hyvä lähtö, ja kun takana muut taistelivat keskenään, sain pidettyä johdon. Pystyin lopussa hallitsemaan tilannetta eikä tarvinnut laittaa täyttä yritystä peliin, Lappalainen iloitsi.

Lappalaisen, 264 p, pistejohto on nyt kaksikymmentä. Dennis Marschall on 244 pisteessä jäätyään lauantain kisassa viidenneksi. Lappalaiselle riittää mestaruuden varmistamiseksi 13. sija sunnuntain osakilpailusta. Kuski ei itse kuitenkaan sijoja mieti.

– Sunnuntaina lähtöruutuni on kaksi. Siitä taas vaan hyvä startti ja samalla taktiikalla kuin tänään. En laske mitään pisteitä etukäteen ja mieti millä sijalla pitää olla. Se on aivan turhaa. Täysillä panostetaan viimeiseenkin kisaan, Lappalainen korosti.

Lähde: Joonas Lappalaisen tiedote


Facebook kommentit