Juha Haapamäki yhtenä suosikkina kelkkaenduron SM-sarjaan

24.2.2017 / 11:12
Juha Haapamäki lähtee yhtenä suosikkina Talvalkosken SM-enduroon.

[ A- ] / [ A+ ]

Moottorikelkkaenduron SM-kausi starttaa tänä viikonloppuna Taivalkoskelta. Kilpailu reitti on siirtymineen noin 100km pitkä. Pro-luokan hallitseva suomenmestari Juha Haapamäki lähtee uuteen kauteen hyvillä fiiliksillä.

– Uusi Lynx ehti tulla juuri sopivasti ennen endurokauden alkua. Kiitos Loukon pojille, he hoitivat hommat tiukalla aikataululla. Valmistautuminen kauteen on mennyt ongelmitta lukuun ottamatta pientä sairastelua Sprintin finaaliviikonloppuna. Kunto on hyvä ja kelkkaankin on löytynyt parannuksia säätöihin. Kaudesta on tulossa varmasti mielenkiintoinen, kärkeen on taas tyrkyllä monta kuskia. Hyvällä fiiliksellä lähden Taivalkoskelle hakemaan voittoa, Haapamäki sanoo.

Haapamäelle kovimmat haastajat löytyvät varmasti viisikosta Hannu Härkönen, Lauri Pellonpää, Jesse Hottinen, Mikko Hämäläinen ja Henri Marttinen.

SM Sport 90 -luokassa mitalit ovat avoinna Joni Juvosen ja Erno Pyykösen vaihdettua luokkaa. On mielenkiintoista nähdä miten viime vuoden junioreiden suomesmestari Jerri Tuominen suoriutuu tässä luokassa.

Junioreissa viivalla on Taivalkoskella valitettavasti vain kolme kuljettajaa, voittaja suosikki on sprinteissä mestaruuden vienyt Saku Niskala.

Ladyissa viivalle on saatu ilahduttavasti kahdeksan lähtijää. Voitosta todennäköisesti tiukimman taiston käyvät viime vuoden suomenmestari Hanna Pihlajaviita ja viime talvella monet ek-pohjat ajanut, epäonnesta kärsinyt Kati Pätsi. Oman lusikkansa soppaan varmasti haluat työntää myös Katariina Junnila ja Jonna Simontaival.

Historic -luokassa viivalla on 15 kelkkaa ja suurimmat odotukset suuntautuvat varmasti viime talven mestari Ville Käkelään, hän ajoi myös viime talvena voittoon Taivalkoskella.

Legendoissa Juha Rissanen, Jukka Havumäki ja Vesa Kantola ovat viime talven mitalikolmikko ja näin ollen vahvimmat ennakkosuosikit lähdettäessä tähän kauteen.

Mastersseissa niin ikään viime talven mitalitit ovat viivalla Jukka Nyberg lähtee puolustamaan mestaruuttaan ja häntä vahvimmin haastamaan Pasi Karjalainen ja Tommi Haavikko.

Semi prossa peli on auki luokka nousujen ja laskujen ansiosta, mutta vahvoina niminä voidaan mainita Markku Immonen, Santeri Palovaara ja Konsta Sulkava.

Harraste A -luokassa mitalit ovat myös avoinna luokka nousujen takia. Kannattaa seurata Kuusamossa voittanutta Jarno Hiltusta. Myös sprintin mestaruuden voittanut Jeremias Järvilä on vahva mestari suosikki. Kannattaa myös seurata viime talvena B-luokassa hyviä otteita näyttänyt Hämeenlinnan Jesse Lemströmiä.

Harraste B -luokassa kilpailu on varmasti myös kovaa, tuloksia on vaikea ennustaa, mutta taso tulee olemaan kova.

Lähde: SMKn tiedote


Facebook kommentit