MOTORSPORT

Juha Kankkunen lokakuussa Walesissa Iso-Britannian MM-rallin kunniavieraana

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 25 vuotta siitä, kun Juha Kankkunen taituroi yhdessä walesilaisen kartanlukijansa Nicky Gristin kanssa Iso-Britannian MM-rallin voittoon. Tuota vuoden 1993 kilpailua pidetään Iso-Britannian MM-rallin historian yhtenä kovimmista ja vaativimmista kilpailuista mitä sumuisella saarella on koskaan ajettu.

Tuo 25 vuoden takainen komea voitto nousee vahvasti esiin tänä vuonna lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna Walesissa ajettavan Iso-Britannian MM-rallin yhteydessä, minne Juha Kankkunen, sekä Nicky Grist on kutsuttu kunniavieraiksi. Molemmat saavat samalla myös kunnianosoituksena valinnan Iso-Britannian MM-rallin Hall of Fame -kunniagalleriaan, joka kantaa nimeä Rally Legends.

– On ilo saada palata jälleen Walesiin ja tehdä se Nickyn kanssa. Luvassa on varmasti hauskat neljä päivää ja on hienoa tavata taas vanhoja tuttuja, vuoden 1993 lisäksi myös vuosina 1987 ja 1991 Iso-Britannian MM-rallissa voittoa juhlinut Kankkunen hehkuttaa Iso-Britannian MM-rallin tiedotteessa.

Kankkunen ja Grist tulevat olemaan paikan päällä Walesissa MM-rallin kaikkina neljänä päivänä torstaista sunnuntaihin. He muun muassa osallistuvat rallin eri seremonioihin, kirjoittavat faneille nimmareita, eikä ajohommiakaan ole unohdettu. Rallin päätöspäivänä sunnuntaina Kankkunen yhdessä Gristin kanssa hyppää samanlaisen Toyota Celica -auton rattiin, millä tuo vuoden 1993 voitto tuli. Tapahtumapaikkana on Llandudnon kaupunki, jonne ralli sunnuntaina päättyy.

– Odotan innolla sitä, että pääsen taas istumaan Juhan kanssa Toyotaan ja Llandudnon kaupunkierikoiskokeelle. Itse asiassa mitä enemmän sitä ajattelen, niin sitä enemmän olen innoissani tästä koko tapahtumasta, kyseisen Toyotan omistava Grist puolestaan sanailee.

Ennen sunnuntain ajonäytöstä Toyota on nähtävissä Deesidessa, Chesterin läheisyydessä sijaitsevalla huoltoalueella. Iso-Britannian MM-ralli Walesissa ajetaan 4.-7. lokakuuta.

Iso-Britannian MM-rallin 1993 lopputulokset

1) Juha Kankkunen (Toyota) 6.25.48
2) Kenneth Eriksson (Mitsubishi) + 1.44
3) Malcolm Wilson (Ford) + 5.38
4) Francois Delecour (Ford) + 7.09
5) Ari Vatanen (Subaru) + 8.11
6) Didier Auriol (Toyota) + 13.51

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com