MOTORSPORT

Juha Salo Lappiin poronsarvi-jahtiin: “Sarjan taso on taas astetta kovempi”

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari ja Arctic Lapland -rallin kuusinkertainen voittaja Juha Salo ja hänen uusi kartanlukijansa Jarno Ottman (36) lähtevät tulevana viikonloppuna tavoittelemaan jo seitsemättä Arctic Lapland rallin yleiskilpailun voittoa Rovaniemelle.

Kuuden voiton Salo on Arctic Lapland -rallihistorian menestynein kuljettaja. Alkavalla kaudella Salolle nuotteja lukevalta Jarno Ottmanilta voitto vielä puuttuu ja sen Salo aikoo kartanlukijalleen ajaa.

Mestaruuteen päättyneen viime kauden jälkeen kokenut Salo (40) uhkuu menohaluja.

– Jarnolta vielä poronsarvet puuttuvat ja niitä lähdemme hänelle viikonloppuna ajamaan. Motivaatiota ei ole ollut vaikeata kerätä, sillä intoa on taas niin pirusti päästä ajamaan kilpaa.

Reitin nuotituksesta tavoitettu Salo kehuu, että tulevan viikonlopun rallireitti Napapiirillä on hienossa talvikunnossa.

– Olosuhteet ovat hyvät. Reitillä on reilusti lunta ja teiden pohjat ovat kohtuullisen hyvässä jäässä. Erityisesti perjantai-illan viimeisenä ajettava Hanhikosken EK (37,70 km) on todella nopeassa kunnossa. EK:ta on muutettu parin vuoden takaisesta, ja nyt sillä vauhtia riittää varmasti.

– Mutta ei tässäkään rallissa enää voi varmistelemaan lähteä. Heti kun Aittajärven (22,69 km) avauserikoiskokeella lippu heilahtaa niin pitää painaa kaasu pohjaan ja ajaa täysillä. Ei täällä ole enää mahdollisuutta tarkkailla tilanteita vaan ajaa koko ajan niin kovaa kun vain osaa. Sarjan taso on taas astetta kovempi, joten voiton eteen saa tehdä kaikkensa, ja kaikkeni myös aion tehdä.

Salo ajoi Peugeotillaan rallia edeltäneet viimeistelytestit viime lauantaina, joten kaikki on valmista tulevaan.

– Auto ja yhteistyö Jarnon kanssa toimivat hyvin, ja olimme testeissä hyvässä vauhdissa. Sellainen kuva jäi, että olemme viikonloppuna hyvässä iskussa. Kaikki on kunnossa tulevaan, Salo summaa.

Rovaniemen SM-avauksessa ajetaan molempina kilpailupäivänä pitkiä erikoiskokeita. Arctic Lapland SM-ralli on kaksipäiväinen tapahtuma, jolla on mittaa kaikkiaan 830,80 km. Ensi perjantaina (102,49 km) ja lauantaina (149,12 km) ohjelmassa on viisi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 251,61 km.

Ensimmäinen kilpailija starttaa Rovaniemen Lordi-aukiolta reitille perjantaina klo 12.00 ja saapuu yötauolle Rovaniemelle klo 21.23 jälkeen.

Ralli jatkuu lauantaina klo 7.00 alkaen ja kilpailun päättää peräti 52 km mittainen Ristilammen erikoiskoe. Maaliin Lordi-aukiolle voittajia odotetaan lauantaina alkuillasta klo 17.40 alkaen.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

Lähde: Saloracingin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com