MOTORSPORT

Juha Salo pettyi viidenteen sijaan – “Tämä oli nyt tälläinen päivä”

Rallin SM-sarjassa SM1-luokan hallitseva Suomen mestari Juha Salo kartanlukijanaan Jarno Ottman ajoi Kouvolassa lauantaina viidenneksi. Ajovirhe kolmannella erikoiskokeella vei mahdollisuuden taistella rallin palkintosijoituksista.

SM1-luokan pisteissä toisena olevan Juha Salon olisi mestaruushaaveiden kannalta ollut tärkeää saalistaa Kouvolasta iso pistepotti, koska edellisestä osakilpailusta karkkilalaiselle tuli nollatulos keskeytyksen myötä ja Kouvolassa luokan pistekärki Teemu Asunmaa keskeytti jo ensimmäisellä erikoiskokeella. Saloa ei nyt tullut viides sija tyydyttänyt.

– Kyllähän minun olisi pitänyt voittaa täällä, se on karu fakta. Olisi pitänyt olla täällä kärjessä, Salo pohti pistetilannetta.

Kahden ajetun erikoiskokeen jälkeen Salo oli yleiskilpailussa kolmantena, mutta kolmannella erikoiskokeella nimi löytyi tulosluettelosta vasta sijalta 18. Samalla sijoitus kokonaistilanteessa putosi viidenneksi.

– Ajoin shikaaniin niin, että jätin jarrutuksen liian myöhäiseksi. Yritin kääntää väkisin, niin spinnattiin ojaan nokka edellä. Jäätiin siihen kiinni. Ei me siinä tätä kisaa hävitty, mutta meni siinä se 20-25 sekkaa aikaa hukkaan, Salo kertasi rallin jälkeen.

Lopputuloksissa Salon ero kakkos- ja kolmossijaan oli reilut puoli minuuttia, kun taas neljännelle sijalle ajanut Jesse Turunen jäi 8,6 sekunnin päähän.

– Toiseen kertaan ajetuista pätkistä olen vähän pettynyt. Täytyy vähän miettiä, että miksi ei tullut ihan niin raikkaasti kuin pitäisi tulla. Seiskapätkä tuli ihan kohtuullisesti, mutta kahdella viimeisellä jäätiin, ei mitenkään hirveästi, mutta jäätiin kuitenkin. Yritin ajaa eroa kiinni Turuseen, niin menikin toisinpäin. Se oli vähän huono juttu. Tämä oli nyt tälläinen päivä, ei tälle voi mitään. Pettymys, Salo harmitteli.

Seuraava SM-ralli ajetaan vasta syyskuussa Uudessakaupungissa. Yksi suosituimmista puheenaiheista Kouvolassa rallin jälkeen kuljettajien keskuudessa olikin, että kuka osallistuisi heinäkuussa Sastamalan ympäristössä ajettavaan AutoGlym-ralliin. Saloakin kyseinen kilpailu kiinnostaa, mutta:

– Tottakai se kiinnostaa, mutta meillä on budjetti kuitenkin sen verran tarkka SM-sarjaan, kun yksi kisa tuli siihenkin lisää. Keskitytään nyt sen läpivientiin kunnialla ja hoidetaan se niin hyvin kuin mahdollista. Analysoidaan tämä tapahtuma ja mietitään sitten mitä keksitään, että millä eväillä päästään asioissa eteenpäin, Salo päätti.

SM1-luokan pistetilanne 5/7 osakilpailua

1) Teemu Asunmaa (Skoda) 99
2) Juha Salo (Peugeot) 73
3) Marko Mänty (Skoda) 59

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com