MOTORSPORT

Juha Salolle neljännesvuosisata täyteen Tunturissa – “Haluamme olla vaikeasti voitettava kokonaisuus”

Tunturirallin menestynein kuljettaja starttaa tähän legendaariseen arktiseen seikkailuun urallaan nyt jo 25. kerran.

Juha Salo, 44, rallin kymmenkertainen Suomen mestari, tietää mitä Tunturirallissa menestyminen vaatii. Salo on kuuden voiton myötä tämän legendaarisen kilpailun menestynein kuljettaja kautta aikojen ja nyt karkkilalaisella on edessään jo 25. osallistuminen Rovaniemen ympäristössä tänä viikonloppuna ajettavaan rallin SM-sarjan kauden avausosakilpailuun. Osallistumistilastossa Salon edellä on enää Jaakko Nieminen, joka osallistui Tunturiralliin 26 kertaa.

– Ihan ensimmäiseksi haluan kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitani, joiden ansiosta olemme vaikeista ajoista huolimatta saaneet rakennettua budjettimme kasaan. Tässä on kaikin puolin hyvä ja luottavainen fiilis tulevaan kauteen. On hienoa jatkaa yhteistyötä Mikon (Markkula, kartanlukija) kanssa ja kun allamme on uusi auto, sekä renkaat Micheliniltä, niin meillä on hyvä paketti kasassa, Salo vakuuttaa tiedotteessaan.

Ensimmäisellä Skoda-kaudellaan 2019 Salo taisteli SM1-luokan Suomen mestaruudesta tiukasti aivan viimeisen osakilpailun viimeisille metreille asti, mutta viime kausi oli pettymys. Kausi käynnistyi kahdella keskeytyksellä ja kolmen viimeisen osakilpailun tulosrivi 4-4-3 riitti loppupisteissä lopulta viidenteen sijaan. Tänä vuonna Salo saa alleen Skoda Fabian menestysauton viimeisimmän kehitysversion ja kuten aina, Salosta kun puhutaan, innostus ja motivaatio kauden alla ovat huipussaan.

– Ennakkotesteissä kaikki tuntui hyvältä, mutta tosiasiahan on se, että vasta kilpailussa voimme mitata ulos sen, mitä kauteen valmistautuessa olemme tehneet. Mutta aika luottavainen olen. Fiilis testeissä on ollut tosi hyvä ja automme menee niin kuin haluankin sen menevän. Haluamme olla varsin vaikeasti voitettava kokonaisuus, Salo korostaa.

Vuosi sitten Tunturirallin kilpailuviikonlopun aikaan koronasta ei vielä Suomessa juurikaan puhuttu, virus kun oli vasta tekemässä tuloaan Euroopan puolelle, mutta nyt tilanne on toinen. Kokenut Salo kiittelee kilpailunjärjestäjiä siitä hienosta työstä, mikä on mahdollistanut kilpailun läpiviemisen äärimmäisen vaikean tilanteen keskellä.

– Koronarajoitteet muuttivat hieman kilpailua ja aiheuttivat järjestäjälle lisätöitä. Hyvin he ovat viranomaisten määräämät testit ja poikkeusolojen rajoitukset täällä organisoineet. En ole tällaista urani aikana koskaan kokenut, mutta turvallisuudesta ja terveydestä huolehtiminen ovat tärkeitä asioita. Olemme onneksi viivalla ja ralli voidaan ajaa. Viikonloppuna keskitymme vain ajamiseen, Salo muistuttaa.

Rallin SM-sarjan kauden avausosakilpailu Rovaniemellä, Tunturiralli, ajetaan perjantaina ja lauantaina 15.-16. tammikuuta.

Juha Salo, 44

18 SM-mitalia yleisessä rallin SM-sarjassa (9-7-2)
Rallin nuorten Suomen mestari 1996
Tunturirallin yleiskilpailun voitto 2008, 2009, 2011, 2013, 2015 ja 2016
Yhteensä 11 kertaa (6-2-3) Tunturirallin yleiskilpailussa palkintopallilla
13 SM-rallia Skodan ratissa, 9 SM1-luokan palkintosijoitusta (2-4-3)

Seuraa somessa! Facebook Instagram

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Juha Salon kommentit: Tiedote

 

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com