Juhana Raitanen yllättää jälleen – Kilpailee lauantaina Italian rallisarjassa

27.8.2020 / 19:02
Juhana Raitanen ja Eerik Pietarinen, rallin SM1-luokan Suomen mestarit 2018 (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Syksyllä 2019 todellisen sensaation Salo-Turku SM-rallissa järjestänyt Juhana Raitanen yllättää jälleen. Eerik Pietarisen luottokartturina rallia seuraavalle isolle ralliyleisölle tutuksi tullut Raitanen hyppää lauantaina jälleen ratin taakse ja kilpailee Italian sorarallisarjassa San Marinossa.

Juhana Raitanen, 26, yllätti ralliyleisön viime vuoden syyskuussa osallistumalla Salo-Turku SM-ralliin TGS Worldwide -tiimin uudenkarhealla Skoda Fabia Rally2 Evo -autolla ja ajamalla heti nelivetodebyytissään avauserikoiskokeelle yleiskilpailun pohja-ajan. Raitanen sijoittui kaksipäiväisessä kilpailussa lopulta viidenneksi ja olisi ilman kahta rengasrikkoa taistellut ilman muuta jopa kilpailun voitosta.

– Jos Juhana päättää jotain, niin se myös tekee sen. Kyseli jo hyvissä ajoin, että olisiko auto vapaana. Sanoin, että onhan se. Sitten Juhana yhtäkkiä ilmoitti, että hän ottaa sen ja lähtee ajamaan Salo-Turku SM-rallin, TGS Worldwide -tiimin omistaja Toni Gardemeister kommentoi UrheiluUutiset Motorsportin haastattelussa kuluvan vuoden tammikuussa.

Vaikka Raitanen onkin aina välillä nähty ralleissa ratin takana ja menestystäkin on tullut, kuten Vetomies-kilpailun voitto kesällä 2017, niin paremmin hänet on aina tunnettu kartanlukijana. Raitanen toimi pitkään Eerik Pietarisen luottokartturina ja kaksikko saavutti SM1-luokan Suomen mestaruuden vuonna 2018, sekä samana vuonna Suomen MM-rallissa WRC2-luokan voiton. Viime vuonna Pietarinen ja Raitanen kruunattiin Saksassa Opel-merkkiluokan mestareiksi. Vuonna 2018 Raitanen valittiin Vuoden kartanlukijaksi Suomessa.

Tälle kaudelle Raitanen ilmoitti keskittyvänsä kehittämään uraansa ralliautoilussa kuljettajana, mutta selvää on, että koronapandemia ei näitä suunnitelmia ainakaan auttanut millään muotoa – päinvastoin. Nyt Raitanen kuitenkin avaa kilpailukautensa kuluvan vuoden osalta, kun hänet nähdään yhdessä kartanlukija Marko Salmisen kanssa lauantaina Italiassa, San Marino Rallissa, joka on Italian sorarallisarjan kauden toinen osakilpailu.

Raitanen ja Salminen osallistuvat kilpailuun PA Racing -tiimin Skoda Fabia R5 -autolla. Kilpailussa ajetaan yhdeksän erikoiskoetta yhteispituudeltaan hieman alle 66 kilometriä.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit