MOTORSPORT

Juho Hänninen: ”En lupaa maaliinpääsyä”

Monte Carlon MM-ralli alkaa torstai-iltana. Olosuhteet Ranskan merialppien äkkiväärillä teillä ovat hankalat. Lunta ja jäätä on enemmän kuin aikoihin, ja rengasruletti tulee käymään kovilla panoksilla.

Rengasvalinnat tulevat olemaan jopa hyvin ratkaisevassa roolissa. Kuljettajat ovat voineet valita 80 renkaan joukosta 43 rengasta. 80 renkaan kiintiössä on 20 pehmeää, 24 superpehmeää, 12 nastatonta talvirengasta ja 24 nastarengasta.

Toyota-tallin Juho Hänninen tietää, että tiedossa on haastavia valintoja. Siitä esimakua saatiin jo keskiviikon testierikoiskokeella, jossa osa suditteli “yhtäkymppiä” kieli keskellä suuta slikseillä, jotta talvirenkaita säästyisi kilpailuun.

– Ei ole helpot olosuhteet. Siinä mielessä tämä on ihan tyypillistä Montea. Lunta ja jäätä on paljon. Pikkusen alkaa nyt paikkapaikoin sulaa. Rengasvalinnan suhteen suurin osa pätkistä on aika helppo, eli nastoilla on pakko mennä, Hänninen sanoo.

Olosuhteet tarjoavat myös yllätysmahdollisuutta. Hitaasti ja varmasti kiiruhtaen voi olla oivallinen taktiikka tämän vuoden Montessa.

– En tiedä onko realismista vai optimisia vai mitä, mutta maaliin olisi hyvä päästä. Nyt on semmoinen keli, että jos ehjänä maaliin, niin hyvä homma. Autoon on hyvä luotto. Säädöt ovat selvillä eikä niitä tarvitse kisan aikana ruuvata. Auto oli testeissä hyvä. En lupaa silti maaliinpääsyä. On sen verran vaikea tuo olosuhde. On vaan koitettava rennosti lähteä heti alusta.

Hänninen on ajanut viimeisen neljän vuoden aikana mm. Hyundain ja Fordin WRC-autoja. Hän kuitenkaan pysty suoraa vertaamaan autoja nykyiseen Toyotaan, vallankaan kun tekniset säännöt ovat muuttuneet.

– Kaikilla on nyt uudet autot. Vaikka mekin ajoimme paljon testiä, niin ei ole suoraa vertailupohjaa muihin autoihin. En osaa nyt verrata. Mutta miltä auto tuntuu, niin minun mielestäni on se aika hyvä ottaen huomioon meidän aikataulun. Toivotaan, että olemme kilpailukykyisiä.

Kilpailu alkaa torstai-iltana. Avauserikoiskoe alkaa Suomen aikaa kello 21:14. Illan aikana ajetaan kaksi erikoiskoetta.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

Lue myös Monte Carlon aikataulu ja faktat

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com