MOTORSPORT

Juho Hänninen: “Ihan rennosti ilman suuria paineita”

Juho Hänninen hakee rallikaudelleen kunnon onnistumista viikon kuluttua ajettavasta Argentiinan MM-rallista. Toyota-kuski on kyllä väläyttänyt hyvää vauhtiaan, mutta lopputulos on jäänyt omien ajovirheiden vuoksi vielä laihaksi.

Hänninen on summannut neljästä osakilpailusta yhdeksän MM-pistettä ja on sarjassa sijalla 12.

– Minulla on Argentiinasta monia hyviä muistoja, joten odotan mielenkiinnolla paluuta sinne vuoden jälkeen. Se on yksi suosikkiralleistani. Eivätkä pelkästään erikoiskokeet, vaan myös fanit on fantastisia. He ovat intohimoisia rallin suhteen, ja jopa siirtymäosuuksillakin, Hänninen sanoo Toyota-tallin tiedotteessa.

Hänninen voitti Argentiinan rallin 2010 Skodalla. Silloin kilpailu ei kuitenkaan ollut MM-ralli, vaan kuului IRC-sarjaan. Hänninen myös voitti IRC-mestaruuden sinä vuonna.

Sääolosuhteet voivat olla Argentiinassa lähes mitä tahansa. Etenkin päätöspäivänä ajetaan “vuorilla”, ja siellä on vuosien varrella ollut jopa lunta ja pakkastakin. Ja jos kunnon sadekuuro osuu reitin päälle, niin silloin yleensä sataa sitten oikein isolla kädellä.

– Sää on kysymysmerkki. Kaikki on siellä mahdollista. Se on paha homma, jos teiden kunto muuttuu nuotituksen jälkeen. Oli miten oli, se ei vaikuta juurikaan automme säätöihin. Jos on oikein mutaista, muutamme autoa vähän pehmeämmäksi. Mitä ikinä edessä onkaan, on tärkeää vaan ajaa ihan rennosti ilman suuria paineita, Hänninen miettii.

Argentiinan ralli alkaa ensi viikon torstaina.

Lue myös Latvalalla hyviä ratkaisuja Argentiinaan

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com