MOTORSPORT

Juho Hänninen korostaa Toyotan luotettavuutta: “Ei ole tarvinnut tapella”

Toyota-tallin paluu WRC-tasolle ei olisi voinut olla väkevämpi. Juho Hänninen näytti heti auton vauhtivarat ja Jari-Matti Latvala eteni vakuuttavasti aina palkintokorokkeelle saakka. Mikä tärkeintä, Yaris WRC oli teknisesti luotettava.

Juho Hänninen avasi pelin kolmanneksi nopeimmalla ajalla, ja Latvala tykitti vaikeissa olosuhteissa tasaisesti top5-tyyppisiä aikoja.

– Aikataulu oli tiukka ja aika paljon tehtiin. Hieno nähdä että heti ensimmäisessä kisassa ajettiin tasavertaisia aikoja muiden tiimien kanssa. Se on erittäin tärkeä asia. Jätkät ovat tehneet ihan älyttömän määrän hommia koko tiimissä viime viikkoina. Tämä oli hieno palkinto myös heille, Hänninen korostaa.

Uusi auto osoittautui myös erittäin luotettavaksi. Teknisiä ongelmia ei juurikaan ollut. Suurin murhe oli perjantaiaamuna, kun Latvalan auto ei startannut Parc Ferme –alueelta.

– Ei mitään sellaista ongelmaa ollut mikä olisi hidastanut pätkäaikoja. Se (luotettavuus) on ollut ihan sama juttu jo huhtikuusta alkaen. Tuossa autossa ei ole tarvinnut tapella minkään hölmön asian kanssa. On saatu keskittyä ihan testaamiseen, Hänninen sanoo.

Hänninen on työhönsä tyytyväinen. Pitkä ja raskas testiohjelma huipentui ensimmäiseen MM-ralliin, jonka tulos oli sittenkin monelle yllätys. Tommi Mäkisen rakentama talli nousi heti parrasvaloihin.

– Aika hyvä näpäytys ihan jopa suomalaisellekin medialle, jotka ovat kyseenalaistaneet tätä hommaa. Että onnistuuko tämä Suomesta käsin. Ihan hyvällä mielellä ollaan nyt koko porukka.

– Itse tiesin ennen kisaa, että auto on oikeasti hyvä ja helppo ajaa. Heti ensimmäisellä erikoiskokeella kun päästiin ajamaan, niin huomattiin, että hitto tässähän ollaan ihan alueella, eikä ole mitään hätää, Hänninen sanoo.

Seuraava koitos odottaa Ruotsissa helmikuun toisena viikonloppuna. Sitä ennen Hänninen pääsee ajamaan kaksi päivää testiä talviolosuhteissa.

Toyotalla on testaamisen suhteen hyvä tilanne, sillä tiimi voi omassa kotimaassaan testata kuinka paljon haluaa sääntöjen sitä rajaamatta.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

Lue myös Monte Carlo 2017 numeroina

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com