MOTORSPORT

Jukka Ketomäki jälleen Ruotsin MM-ralliin: “Ei ole tarkoitus maisemia katsella”

Jukka Ketomäki kilpailee Ruotsin MM-rallissa Skoda Fabia R5 –autolla. Pitkän linjan harrastaja makustelee ns. aktiiviuran jälkeen huippukalustolla valikoiduissa ralleissa.

Ketomäen kausi alkoi Arctic Lapland Rallyssa, mutta avauskisa jäi kesken pyörännavan hajoamisen vuoksi. Ruotsin MM-rallissa hän ajaa jo yhdeksättä kertaa.

– Oho, kuulostaa aika paljolta, mutta vanha on mieskin. No, ei vaiskaa, Ketomäki, 40, hymähtää.

– Tarkoitus oli, että Tunturiin ja Ruotsiin panostetaan. Tunturissa tuli teknistä ongelmaa, ja niistä osista oli vähän kaikilla pulaa, mikä siinä hajosi. Tarkoitus oli ajaa kilometrejä Ruotsia varten. Se suunnitelma kariutui, mutta täällä joka tapauksessa ollaan.

Skoda on Ketomäen oma. Moderni R5-auto on taloudellisesti melkoinen panostus. Ketomäen auto tuli suoraan tehtaalta uutena Suomeen viime kesänä. Jukka Metsälä ajoi autolla Suomen MM-rallissa.

– Noita ei käytettyinä ole vielä markkinoilla, ja ne jotka ovat, ovat melkein saman hintaisia kuin uudet, Ketomäki kertoo.

Miksi hankit tällaisen uuden auton?

– Silloin kun menee ajamaan, niin on ainakin hyvä auto. Ei siinä sen kummempaa motiivia sinänsä ole. Yksittäisiä kisoja silloin tällöin ajetaan, Ketomäki sanoo.

Ruotsissa MM-ralli alkaa torstai-iltana. Ketomäki ja kartanlukija Jarkko Alanen eivät ole hakanneet tulostavoitteita kiveen.

– Kyllä nyt pitäisi nauttia ja ajaa maaliin. Mutta ei tässä ole tarkoitus mitään maisemiakaan katsella. Pitäisi pyrkiä ajamaan niin hyvin kuin osaa. Toki tuo auto on vielä sellainen, etten olen ihan sinunkauppoja sen kanssa vielä tehnyt. Pyritään siihen mitä parhaimmillaan osaa, niin voisi olla siihen tyytyväinen, Ketomäki miettii.

Jukka Ketomäki sanoo, ettei hän ole miettinyt kautta Ruotsia pidemmälle.

– Ei ole mitään lukkoa lyötyä ohjelmaa. Ei me varmaan mitään sarjaa lähdetä kiertämään. Silloin kun aikataulut sopivat ja on budjetti kasassa, niin silloin ajetaan joku kisa. Ruotsin jälkeen kaikki on ihan auki, että missä ja koska seuraavaksi ajetaan.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com