MOTORSPORT

Juniorimestari Olli Pollari siirtyy rallin SM-sarjaan – “Haasteena tulee olemaan vähäinen nuottikokemus”

Rallin junioreiden Suomen mestaruuden viime vuonna voittanut 23-vuotias Olli Pollari ajaa tällä kaudella rallin SM-sarjaa SM3-luokassa. Pollari on solminut yhteistyösopimuksen Rallybaron Oy:n kanssa ja ajaa seitsemän osakilpailun mittaisen SM-sarjan etuvetoisella Citroen C2 R2 Max -autolla.

Alavuden Urheiluautoilijoita edustava Olli Pollari kartanlukijanaan Arto Ala-Kokkila on tähän mennessä kilpaillut takavetoisella BMW 325i -ralliautolla, mutta Rallybaronin tiedotteen mukaan Pollari ei näe ongelmaa siirtymisessä etuvetoisen Citroenin rattiin. Samanlaisella C2 R2 Max -mallilla muuten Kalle Rovanperä aloitti muutama vuosi sitten kilpailemisen Baltian maissa.

– Perusteiltaan autot ovat aina samanlaisia, olkoon vetopää sitten edessä tai takana. Haasteena tulee olemaan vähäinen nuottikokemus, koska kilpailuhistoriani sisältää lähinnä niin sanottuja pimeitä kisoja, joissa ennakkotutustuminen on kiellettyä. Siirtyminen nuotitettaviin kilpailuihin nostaa vauhtia huomattavasti, joten luotto omaan näkemykseen täytyy olla sataprosenttinen. Jos sitä epäilee, niin takkiin tulee jokaisella ek-kilometrillä, Pollari muistuttaa.

Rallybaronin tiedotteen mukaan Pollari on yhdessä taustajoukkojensa kanssa rakentanut pitkäjänteisesti tietä kohti suomalaisen ralliautoilun huippusarjaa. Rallybaron-tiimin toiminnanjohtaja Antti Leinonen katsoo Pollarin kiinnittämisen olevan luonnollinen osa yhtiön strategiaa nuorten kuljettajien parissa. Tiedotteen mukaan tarkoituksena on antaa nuorelle ja lupaavalle kuljettajalle mahdollisuus urakehitykseen kovatasoisessa rallisarjassa.

Arctic Lapland Rally eli tuttavallisemmin Tunturiralli avaa SM-sarjan ja ralli käynnistyy perjantaina 27. tammikuuta.

Lue myös! Juha Salon uusi kartanlukija on Jarno Ottman – ”Onnekseni mies oli vapaana” (9.1.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Lähde: Rallybaronin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com