Juuso Puhakalle Lähi-idästä hopeaa – “Erittäin pettynyt ja alakuloinen olotila”

26.2.2019 / 06:52
Juuso Puhakka avasi kautensa Lähi-idän hopealla (Kuva: FotoSpeedy).

[ A- ] / [ A+ ]

Kahden osakilpailuviikonlopun ja kuuden 50 minuutin mittaisen kilpailun pituinen Lamborghini Super Trofeo Middle East -sarja huipentui Abu Dhabissa, missä Juuso Puhakka ja hänen japanilainen tiimikaveri Takeshi Kasai saavuttivat kaksi Pro-luokan pronssisijaa, sekä yhden ulosajoon päättyneen keskeytyksen.

Abu Dhabin tuloksen myötä ja viikkoa aikaisemmin Dubaissa ajettujen kolmen kakkossijan myötä Juuso Puhakka ja Takeshi Kasai sijoittuivat Pro-luokan yhteispisteissä toiseksi.

– Vaikka iloita pitäisi, niin kyllä tässä erittäin pettynyt ja alakuloinen olotila vallitsee, eikä se suinkaan johdu hävitystä mestaruudesta vaan siitä, että meiltä puuttui vauhtia haastamaan kaikki kuusi osakilpailua voittaneet tanskalainen Frederik Schandorff ja venäläinen Timur Boguslavsky. Dubain kolme hopeasijaa ja Abu Dhabin kaksi pronssisijaa eivät paljoa lämmitä, kun kuitenkin voittamaan näihin kilpailuihin lähdin, Puhakka kommentoi.

– Nyt meidän pitää tiukasti analysoida miksei autokuntamme ollut toivotussa vauhdissa ja tarvittaessa tehtävä muutoksia, jotta huhtikuussa Malesian Sepangin radalla käynnistyvässä sarjassa olisimme takaisin kilpailujen voittotaisteluissa, Puhakka lisää.

Puhakan ja Kasain viikonloppu päättyi Abu Dhabissa murheellisesti, kun kilpailun puolivälissä auton etujarrulevy hajosi kappaleiksi ja japanilaisesta kuljettajasta tuli matkustaja. Kiinalaisen FFF Racing Teamin auto ajautui hurjasti radalta ulos ja perä edellä rysähti betonimuuriin. Ulosajossa Kasai vietiin sairaalaan tarkastettavaksi, eikä Puhakka päässyt ajamaan metriäkään.

– Ensitieto on, että tiimikaveri on olosuhteisiin nähden kunnossa. Auto sen sijaan ei ole ja se myös aiheuttaa lisää murheita, koska täältä kilpurit matkaavat merikontissa Malesiaan. Töitä on siis niin tiimillä, kuin meillä kuljettajilla tiedossa, jotta huhtikuun alussa Kuala Lumpurissa olisimme huomattavasti paremmassa vauhdissa. Ehkä tämä hopeasija alkaa jossain kohtaa maistumaan, mutta nyt suussa on aika karvas pettymyksen maku, Puhakka päätti.

Lue myös! Juuso Puhakka tavoittelee kahta mestaruutta, kausi käynnistyi Dubaissa (19.2.2019)

Teksti: Juuso Puhakan tiedote


Facebook kommentit