Juuso Puhakka viides sunnuntaina – Tuomas Haapalainen voitti

28.5.2017 / 18:26
Juuso Puhakan saldo Venäjän Smolenskissa: voitto, hylkäys, viides sija. Kausi jatkuu ensi viikonloppuna Hämeenlinnan Ahvenistolla.

[ A- ] / [ A+ ]

Juuso Puhakka voitti SMP F4 NEZ –lähdön Venäjän Smolenskissa lauantaina. Sunnuntain kisalähdöissä suomalaislupaus ei kyennyt kovasta taistelusta huolimatta samaan. Toisessa startissa hän sai kaksi kertaa varikonläpiajorangaistuksen, ja kolmannessa lähdössä Puhakka sijoittui viidenneksi.

Sunnuntain toisen lähdön voitti Tuomas Haapalainen, joten viikonlopun kolmesta kilpailusta kaksi meni sinivalkoisille. Keskimmäisen lähdön voitti venäläinen Nikita Volegov.

Puhakka ampui toisessa startissa kakkosruudusta kärkeen ja suvereeniin johtoon. Vasta kilpailun puolivälin jälkeen lähtö tuomittiin varaslähdöksi ja Puhakalle määrättiin varikonläpiajorangaistus. Hän teki sen samalla kun radalla oli turva-auto. Tästä hän sai toisen varikonläpiajorangaistuksen, ja peli oli pelattu.

Kolmannessa startissa kärkiviisikko ajoi koko kilpailun samassa nipussa ja muilta karussa. Ohituspaikkoja ei kuitenkaan löytynyt, joten viidennestä ruudusta startannut Puhakka sai ruutulipulle tuolla sijalla.

– Toisessa startissa auto lähti vähän liukamaan eteenpäin. Siitä tuli varaslähtö. Ajoin varikon läpi turva-auton aikana, ja koko letka seurasi minua varikon läpi. Sain siitä sitten vielä toisen rangaistuksen. Kisan jälkeen keskustelimme asiasta tuomariston kanssa, ja lopulta minut hylättiin, Puhakka raportoi.

– Kolmannessa startissa lähtö ei mennyt ihan nappiin. Vähän kolaroinkin lähtösuoralla, mutta onneksi autoon ei tullut mitään. Ihan hyvää kisaa oli, mutta ohituspaikkoja ei vaan tullut. Autot ovat niin tasavertaisia, että ohittaminen on vaikeaa. Kun lähtee imusta pois, niin vauhti ei sen jälkeen enää riitä, kun edellä menevä on silti toisen imussa. Se oli sama tilanne meillä kaikilla siinä kärjessä, Puhakka sanoi.

Viikonlopun kohokohta osui siis lauantain kisaan ja kauden avausvoittoon.

– Se oli hyvä juttu ja toi lisää itseluottamusta. Tekeminen oli hyvällä tasolla, ja vauhtikin kunnossa. Toisesta kisasta ei tullut pisteitä, mutta muuten ok viikonloppu. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Parin viikon Venäjän reissu alkaa jo painaa. Ensi viikolla tehdään kovasti kouluhommia, Puhakka muistutti.

Pitkää hengähdystaukoa Puhakka ei saa. Kilpailukausi jatkuu näet kovalla sykkeellä, sillä sarja siirtyy ensi viikonlopuksi Hämeenlinnan Ahvenistolle. Alkukauden aikana tullaan ajamaan siis kolme kilpailuviikonloppua putkeen.

Lähde: Juuso Puhakan tiedote


Facebook kommentit