MOTORSPORT

Kaanaalla kaikki valmista rallicrossin SM-sarjan osakilpailuun – Aikatauluun muutos

Rallicrossin SM-sarja jatkuu lauantaina, kun karavaani suuntaa Kaanaan moottoriurheilukeskukseen. Pistekamppailu luokissa kiristyy, kun ajamatta on kolme osakilpailua.

Supercar-luokassa käydään erittäin mielenkiintoista kamppailua sarjan kärkisijoista. Tasaisuudesta kertoo se, että pistetaulukon viiden kärki majailee ainoastaan viiden pisteen sisällä toisistaan. Kärkipaikkaa pitää hallussaan avauskilpailussa voittoon ajanut Atro Määttä. Toni Lukander ajoi vaiherikkaan Honkajoen kilpailun toiseksi Supercar-luokassa. Mies keräsi myös suurimman pistepotin ja on näin ollen jaetulla kolmannella sijalla luokan pistetaulukossa.

– Tiesin, että tulee olemaan tiukka sarja, mutta ihan näin tiukkaa taistelua en osannut odottaa. Kolme kisaa vielä jäljellä, eikä yksikään saisi mennä penkin alle, Lukander toteaa.

SRC-luokassa kärkipaikkaa pitää hallussaan Joni-Pekka Rajala, mutta takana tulee nippu kovia haastajia, eikä kukaan ole valmis antamaan periksi. Luokan toisella sijalla oleva Olli Lavikainen hamuaa varmasti kauden ensimmäistä voittoaan.

– Autoon on tehty Honkajoen kisan jälkeen pieniä muutoksia. Kaanaassa olen ajanut ainoastaan jokkisautolla, joten vaikea sanoa miten rata istuu käteen, Lavikainen sanoo.

Autokrossi-luokassa alkukauden ylivoimaisinta vauhtia on pitänyt Toni Kuhanen. Miehelle ei ole vielä löytynyt kunnolla haastajaa, joten myös Kaanaassa tavoitteena on ainoastaan voitto.

– Viime vuonna ainakin Kaanaan rata sopi mulle oikein hyvin. Koitetaan saada hyvät startit ja kierrosajat, niin eiköhän se riitä. Lähdetään vaan jatkamaan siitä mihin Honkajoella jäätiin, Kuhanen totetaa luottavaisena.

RX Academy -luokassa mielenkiinto kohdistuu tänä viikonloppuna Jussi-Petteri Leppihalmeeseen. EM-sarjan Super1600-luokassa kilpaileva Leppihalme on kiinnitetty tämän osakilpailun ajaksi RX Academyn väreihin ja mieheltä on varmasti odotettavissa kovia suorituksia.

Crosskart-luokassa katseet kohdistuvat alkukauden onnistujiin Leevi Lassilaan, Valtteri Koskeen, sekä Jimi Kalliomäkeen.

Aikaisemmista osakilpailuista poiketen Kaanaan kilpailu pyörähtää käyntiin vasta kello 10.00. Ympäristölupa rajoittaa alkuerien aloitusta ja tästä johtuen kilpailu viedään läpi hieman tiukemmalla aikataululla. Ohjelmaa on kuitenkin luvassa jo heti kelo 9.00 alkaen, sillä jokaisen luokan kärkikuljettajat saapuvat autoineen lähtösuoralle kertomaan fiiliksistään kilpailun alla.

UrheiluUutiset.com on paikan päällä Kaanaassa lauantaina, joten luvassa on runsaasti kuljettajien tunnelmia niin kilpailupäivän aikana, kuin myös sen jälkeen.

Kaanaan osakilpailun päivitetty aikataulu

10.00 – Alkuerät alkavat
15.00 – Semifinaalit alkavat
16.40 – Finaalit alkavat
17.15 – Palkintojenjako

Teksti: Rallicrossin SM-sarjan tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com