MOTORSPORT

Kahdessa maassa ajettavan uudistuneen RX Academyn kausi käynnistyy – “Runsaasti lahjakkuutta”

Viime vuonna ensimmäistä kertaa ajettu Set Promotion -tiimin luoma RX Academy -sarja ajetaan myös tänä vuonna. Uudistuneen sarjan kauden avausosakilpailun näyttämönä toimii tänä viikonloppuna Höljesin legendaarinen rallicross-rata Ruotsissa, jossa perinteisesti ajetaan aina kesäkuussa MM- ja EM-sarjan osakilpailu.

Pinomäen veljesten Jussin ja Kallen Set Promotion on ollut mukana rallicrossin parissa jo pitkään ja saavuttanut runsaasti menestystä niin Suomessa, kuin myös ennen kaikkea maailmalla. Viime vuonna Set Promotion toi kotimaiseen rallicrossiin uuden RX Academy -konseptin, jonka viisi osakilpailua ajettiin SM-sarjan yhteydessä. Tänä vuonna sarja kokee uudistuksia sen suhteen, että nyt osakilpailuista kaksi ajetaan Ruotsissa ja kolme Suomessa.

– Onnistuneen viime kauden jälkeen olemme tehneet paljon töitä rakentaaksemme sarjan puitteet valmiiksi kaudelle 2018. Tämän kauden kuljettajakokoonpanossa on mukana runsaasti lahjakkuutta. Viime vuonna sarjassa nähtiin viisi eri voittajaa viidessä osakilpailussa ja vielä viimeisessä osakilpailussa kolmella kuljettajalla oli mahdollisuus mestaruuteen. Uskon, että tänä vuonna tullaan näkemään yhtä tasaisia taisteluja, RX Academyn isäntä Jussi Pinomäki sanoo.

RX Academy -sarjassa kilpaillaan identtisillä Renault Clio RS RX -autoilla, jotka on valmistettu Renault Sportin kilpa-autotehtaalla Ranskassa ja muokattu rallicrossiin sopivaksi Set Promotionin tiloissa Turussa. Autoissa on 1,6-litrainen turboahdettu 220-hevosvoimainen moottori ja kuusivaihteinen sekventiaalivaihteisto.

Sen lisäksi, että kuljettajat tietysti kilpailevat radalla, niin RX Academyssa he saavat myös valmennusta ja mentorointia kaikilla niillä osa-alueilla, joista on hyötyä matkalla ammattimaiseksi rallicross-kuljettajaksi. Valmennus pitää sisällään niin fyysistä, kuin psyykkistäkin valmennusta ja lisäksi kuljettajille tarjotaan mediakoulutusta, sekä PR-valmennusta. RX Academyn henkisenä valmentajana toimii alallaan maailmankuulu Christoph Treier.

– Opin viime vuonna RX Academyssa enemmmän kuin osasin edes odottaa. Akatemiassa oppii kaikki ne asiat mitä rallicross-kuljettajan täytyy tietää, aina ajamisesta psyykkiseen valmennukseen. Viime kauden jälkeen tunsin, että olen valmis kohtaamaan uusia haasteita seuraavalla kaudella EM-sarjassa. RX Academy on ehdottomasti paras vaihtoehto kehittyä kuljettajana erittäin ammattimaisessa ympäristössä, viime kaudella RX Academyn mestaruuden voittanut Jesse Kallio kehuu.

Kallio sai mestaruudestaan palkinnoksi täyden paketin, auton ja huollot kilpailujen aikaan, sekä testit kauden aikana, tämänvuotiseen rallicrossin EM-sarjaan ja Super1600-luokkaan. Sama palkinto on luvassa myös tänä vuonna sarjan mestarille, tai vaihtoehtoisesti mestari voi valita kaudelle 2019 viisi Euroopassa ajettavaa osakilpailua RX2 International sarjaan, joka EM-sarjan tavoin ajetaan myös rallicrossin MM-sarjan yhteydessä.

Höljesin avausosakilpailussa RX Academyssa mukana nähdään kahdeksan kuljettajaa seitsemästä eri maasta, Suomen lisäksi Puolasta, Uudesta-Seelannista, Virosta, Ruotsista, Australiasta, sekä Venäjältä. Suomalaiskuljettajista mukana ovat viime kaudella kahdessa RX Academyn osakilpailussa mukana ollut Sami-Matti Trogen, sekä Jimi Kalliomäki.

RX Academyn Ruotsissa ajettavat Höljesin ja Tierpin osakilpailut, sekä Kouvolan osakilpailu elokuussa ajetaan RallyX Nordic -sarjan yhteydessä, kun taas Honkajoella kesäkussa ja Jalasjärvellä elokuussa kilpaillaan viimevuotiseen tapaan rallicrossin SM-sarjan osakilpailujen yhteydessä. Höljesissä lauantaina ohjelmassa ovat vapaat harjoitukset, sekä ensimmäiset alkuerät. Sunnuntaina ajetaan toiset ja kolmannet alkuerät, semifinaalit, sekä finaali.

Kuljettajat Höljesin avausosakilpailussa

Sami-Matti Trogen
Jimi Kalliomäki
Oskar Leitgeber (POL)
Sloan Cox (NZL)
Marko Muru (EST)
Isak Reiersen (SWE)
Troy Dowel (AUS)
Marat Knyazev (RUS)

Kilpailukalenteri 2018

06.05. Höljes, Ruotsi
16.06. Honkajoki
11.08. Jalasjärvi
25.08. Kouvola
07.10. Tierp, Ruotsi

Lue myös! Trogenilla jälleen edessään kiireinen kilpailukausi – ”Tänä vuonna keskityn täysillä rallicrossiin” (4.5.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com