Kakkossija nosti Henrik Pietarisen SM-pistejohtoon – “Tasaisen kova suoritus”

22.5.2018 / 10:49
Henrik Pietarinen nousi Kouvolan SM-rallin jälkeen SM2-luokan pistejohtoon (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Tuusulalainen Henrik Pietarinen ajoi vahvan kilpailun lauantaina Kouvolan SM-rallissa. Mitsubishi Lancer -kuljettaja käynnisti sarjan kesäkauden toisella sijalla, joka riitti nostamaan hänet SM2-luokan pistetaulukon kärkeen.

Henrik Pietarinen kävi tuiman voittokamppailun Jarkko Nikaran kanssa, joka onnistui lopulta nousemaan luokkavoittoon 2,4 sekunnin erolla.

– Kisa alkoi hyvin ja johdettiin seitsemällä sekunnilla, kun tultiin ensimmäiseen huoltoon. Kaikki pelasi auton ja renkaiden suhteen aivan moitteitta, Pietarinen kertasi.

– Pari pätkää vielä johdettiin, mutta toiseen huoltoon mennessä oltiin kaksi sekkaa perässä. Pieniä ajovirheitä tuli ja ne näkyivät kellossa. Loppupätkät ajoimme sitten aivan tasatahtiin, joten onnittelut Nikaralle. Voittoa tietenkin yritettiin täysillä, mutta ei kovan kisan jälkeen toiseen sijaan voi kovin pettynyt olla.

Pietarinen ja kartanlukija Juha Lummaa johtavat SM2-luokkaa neljällä pisteellä, kun lähin kilpakumppani Esa Ruotsalainen sijoittui Kouvolassa neljänneksi.

– Toinen sija tiesi sitä, että nousimme sarjataulukon kärkeen. En ole koskaan ennen ollut SM-pistejohdossa, joten näistä asemista on hyvä jatkaa meidän luokan tasaista mestaruustaistelua.

– Henrik onnistui ajamaan tasaisen kovan suorituksen, eikä ote lipsunut sekuntikamppailussa. Vastassa oli kuitenkin maailmallakin menestynyt kuljettaja, joten tulos oli mainio ekasta sorarallista nelivetoisella kilpurilla, kokenut kartturi Lummaa antoi tunnustusta kuljettajalleen.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Seinäjoella 16. kesäkuuta.

Teksti: Jarno Saari, Henrik Pietarisen tiedotus


Facebook kommentit