Kalle Rovanperä: ”Kyllä tuo Italian kärki kovaa menee” – katso video testeistä

30.3.2017 / 19:22
Kalle Rovanperä oli torstaina testierikoiskokeen yhdeksäs. Hän tiesi jo etukäteen, että ihan kärkeen tuskin mennään.

[ A- ] / [ A+ ]

Kalle Rovanperä on hänelle uuden tilanteen edessä. Viimeisen vuoden aikana on hän on lähtenyt aina yhtenä suosikkina kulloiseenkin rallin ja tietoisena siitä, että hän voi voittaa. Nyt Italian asvaltilla tarina on toinen. Viikonloppuna ajetaan Sanremon osakilpailu.

Rovanperä sanoo, että kilpailuun lähdetään erilaisella lähestymisellä kuin aiemmin Baltian kisoissa.

– Kyllä tuo Italian kärki kovaa menee, aika paljonkin kovempaa. Kyllä täytyy asennetta muuttaa kun tänne tulee. Ei tarvitse lähteä voitosta ajamaan. Tiesin sen jo aiemmin, että opettelemaan tänne tullaan, 16-vuotias Rovanperä sanoo UrheiluUutiset.comille.

Rovanperä ei ollut ajanut asvalttiralleja ennen Italiaan tuloaan.

– Suurin juttu on se, että miten luottaa renkaaseen ja miten kovaa sillä pysyy ajamaan. Toinen juttu on nuotti. Vierestä tekeminen tuntuu olevan jotenkin haasteellisempaa täällä. Pitäisi saada nuotti tarkemmaksi, niin uskaltaisi ajaa kovempaa.

Rovanperällä on Italiassakin käytössään oikealta ohjattava auto. Isä Harri ajaa ja Kalle istuu vieressä, jolloin hän näkee tien samalla tavalla kuin ralliautoa ajaessaan. Kartanlukija Risto Pietiläinen kirjaa nuotteja takapenkillä.

Tänään Sanremossa ajettiin testierikoiskoe. Eilen Rovanperä pääsi testamaan Peugoet 208 T16 –autoaan. Kilpailu käynnistyy perjantaina iltapäivällä.

– Hyvillä mielin ollaan. Muutin autoa aika paljonkin. Tehtiin sitä kovemmaksi. Nyt se sopii paremmin minun ajotyyliini. Auto tuntui nyt hyvältä. Maaliin pitää päästä. Silloin saadaan mahdollisimman paljon kokemusta. Jos hyvän fiiliksen saa heti alussa, niin kyllähän sitä sitten päästellään menemään kyllä. Saa nyt nähdä, Rovanperä miettii.

Testierikoiskokeen nopein oli Simone Campedelli. Kalle Rovanperä oli yhdeksäs, 9,6 sekuntia Campedellin takana. Hyundain MM-sarjan kuski Hayden Paddon oli testierikokeen viides.

Katso tästä video Rovanperän keskiviikkoisesta testistä

Lue myös Päivitysosat seuraavaan osakilpailuun

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit