Kalle Rovanperä vakuuttavaan voittoon Kouvolan SM-rallissa

10.6.2017 / 20:08
Kalle Rovanperä kaasutteli ylivoimaiseen voittoon Kouvolan SM-rallissa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Kouvolan ympäristössä lauantaina ajettu Kouvolan SM-ralli päättyi Kalle Rovanperän voitonjuhliin. Rovanperä oli jälleen kerran täysin ylivoimainen.

Uransa ensimmäisen SM-rallin soralla nyt ajanut Kalle Rovanperä löi toiseksi ajaneen Juuso Nordgrenin 27,7 sekunnilla. Yhdeksän erikoiskokeen rallissa Rovanperä oli nopein yhtä vailla kaikilla. Marko Mänty ajoi kolmanneksi. Mänty oli vielä ennen viimeistä erikoiskoetta toisena, mutta Nordgren täräytti viimeiselle erikoiskokeelle jaetun pohja-ajan Rovanperän kanssa ja nousi toiseksi.

Rovanperä ei aja SM-sarjan pisteistä, joten kakkossija toi Nordgrenille SM1-luokan täyden pistepotin. Luokan ylivoimainen pistejohtaja Teemu Asunmaa koki nyt kauden ensimmäisen keskeytyksen, kun Skoda kaatui rallin ensimmäisellä erikoiskokeella ja matkanteko päättyi siihen. Pisteissä toisena oleva Juha Salo sijoittui viidenneksi.

SM2-luokassa kauden jokaisen osakilpailun voittanut Eerik Pietarinen pääsi juhlimaan voittoa myös Kouvolassa. Samalla Pietarinen varmisti luokan Suomen mestaruuden jo tässä vaiheessa kautta, kun ajamatta on vielä kaksi osakilpailua. SM2-luokassa toiseksi ajoi Timo Mäenpää ja kolmas oli Janne Eronen.

SM3-luokan ykkönen oli Miika Hokkanen ennen Taisko Lariota ja Miki Lindblomia. SM4-luokan kärkikolmikon muodostivat Joonas Lindroos, Esa Ruotsalainen ja Jori Nousiainen.

Kattavampi setti Kouvolan SM-rallista ja useita kuljettajahaastatteluja luvassa sunnuntaina.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit