MOTORSPORT

Kalle Rovanperä viikonloppuna Italian soralla – autossa nyt uusimmat speksit

Kalle Rovanperän kilpailukausi jatkuu viikonloppuna Italiassa. Superlupaus ajaa Rally Adriaticossa, joka on sorakilpailu. Kalustona on jo tutuksi tullut Peugeot 208 T16 R5.

Rovanperä ja kartanlukija Risto Pietiläinen ajoivat Italian kaksi aiempaa osakilpailua samalla autolla, mutta nyt Peugeot on saanut kuoriensa alle tuoreimmat mahdolliset luokitukset ja osat. Rovanperä testasi autoa maanantaina.

– Nyt on autossa uudet palikat. Jonkun verran on eroa. Kyllä sen huomaa ajossa. Se on hyvä juttu, että nyt on uudet jäähdyttäjät. Jos on hidasta tietä ja lämpötila nousee, niin silloin tehoero on aika iso. Nyt pysyvät tehot paremmin tallessa, Rovanperä sanoo UrheiluUutiset.comille.

Rovanperän edellisessä sorarallista on jo aikaa yli puoli vuotta. Viimeksi sitä on ollut pyörien alla Latviassa viime lokakuussa.

– Auto tuntui testissä ihan hyvältä. Kyllä alkaa osumaan jo sorallakin. Ihan hyvä fiilis, mutta tietysti kisassa tulee sitten ihan uusia asioita eteen, ja niitä edelleen opetellaan.

Italian sarjassa avauskilpailu Rovanperältä jäi kesken. Toisessa kisassa Sanremossa hän oli luokkansa seitsemäs. Nämä olivat Rovanperän uran ensimmäiset asvalttirallit.

– Tavoitteita ei ole ihan hirveästi nyt lähdetty luomaan. Olisihan se ihan kiva ajaa kyllä kärkimiesten kanssa kilpaa, kun kerran soralla ajetaan. Luotto autoon alkaa löytyä. Kisassa sen sitten näkee pystyykö ajamaan samalla tavalla kun mennään nuotista, Rovanperä puntaroi.

Rally Adriatico ajetaan Anconan lähellä Italian itäpuolella. Kilpailu ajetaan lauantaina ja sunnuntaina. Italiasta Rovanperä reissaa saman tien Latviaan, jossa odottaa seuraavana viikonloppuna Talsi-ralli. Sen hän ajaa Toni Gardemeisterin tallin Skoda Fabialla.

Italiassa kirittäjinä ovat maan parhaat kuskit, kuten tallikaveri Paolo Andreucci, Simone Campedelli ja Umberto Scandola sekä Hyundain kehitysohjelmaan kuuluva Chewon Lim.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com