Kalle Rovanperältä iso yllätys, kilpailee driftingin EM-avauksessa Irlannissa

26.4.2022 / 21:04
Kalle Rovanperä johtaa rallin MM-sarjaa neljän osakilpailun jälkeen (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan ylivoimainen pistejohtaja Kalle Rovanperä vaihtaa toukokuussa lajia yhden kilpailun ajaksi, kun hän osallistuu driftingin EM-sarjan avausosakilpailuun Irlannissa.

Drift Masters -sarja, lajin EM-sarja, tiedotti tiistai-iltana, että rallin MM-sarjan ylivoimainen pistejohtaja Kalle Rovanperä osallistuu kauden avausosakilpailuun villillä kortilla. Driftingin EM-sarjan kausi 2022 polkaistaan käyntiin Irlannissa 7.-8. toukokuuta ja Rovanperä lähtee hakemaan menestystä Daigo Saiton rakentamalla Toyota Supralla.

Rovanperän viimeisin näyte drifting-osaamisesta saatiin viime vuoden elokuussa, kun puuppolalainen rattitaituri vei nimiinsä Kokkolassa ajetun Venetsia Drifting -kilpailun. Mukana oli koko lajin suomalainen kärkikaarti ja vaikka Rovanperä lajittelussa neljänneksi jäikin, ei finaalivaiheessa häntä pysäyttänyt enää kukaan.

Kuusi osakilpailua käsittävään driftingin EM-sarjaan on tänä vuonna ilmoittautunut 57 kuljettajaa 23 eri maasta ja suomalaisista mukana nähdään Juha Rintanen, Mika Keski-Korpi, Henri Haanpää, sekä Lauri Heinonen.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit