MOTORSPORT

Kalliokoskelle viikon sisään menestystä kahdesta eri lajista – “Kolmas mestaruus tässä joukkueessa”

Jere Kalliokoski oli hyvässä iskussa elokuun kahtena viimeisenä viikonloppuna. Ensin Jalasjärvellä ajetusta rallicrossin SM-sarjan kauden neljännestä osakilpailusta tuli SuperCar-luokan kakkossija ja viime viikonloppuna Kalliokoski oli isossa roolissa jokamiehenluokan SM-Liigafinaalissa Kauhajoella Kauhajoen napatessa Suomen mestaruuden.

Reilu viikko sitten Jalasjärvellä ajettiin rallicrossin SM-sarjan kauden neljäs ja samalla kauden toiseksi viimeinen osakilpailu. SuperCar-luokan hallitseva Suomen mestari Jere Kalliokoski ei ole tänä kesänä onnistunut nousemaan kolmessa ensimmäisessä osakilpailussa palkintopallille, mutta Jalasjärvellä tähän tuli muutos, kun Autoliitto Härmän kuljettaja ajoi toiseksi.

– Hyvin se meni. Nyt oli tärkeintä, että auto toimi ja päästiin omalle tasolle. Omassa tekemisessä oli lähdöissä ongelmia, mutta loppupelissä hyvä päivä. Omaan ajamiseenkin olen tyytyväinen, Kalliokoski kommentoi tiedotteessaan kilpailun jälkeen.

Atro Määttä johtaa SM-sarjaa varsin ylivoimaiseen tyyliin ennen Kouvolassa ajettavaa kauden viimeistä osakilpailua. Sen sijaan sijat kahdesta viiteen, Toni Lukander, Jukka Lautamäki, Ari Perkiömäki ja Kalliokoski, ovat kaikki yhdessä nipussa. Kun Määtällä on pisteitä 104, niin Lukanderin (82) ja Kalliokosken (79) väliin kolmen pisteen sisään mahtuu neljä kuljettajaa. Kaksi näistä neljästä kuljettajasta tulee siis kuittamaan SM-mitalin, kun taas kaksi jää ilman.

Viime viikonloppuna Kalliokoski oli isossa roolissa, kun Kauhajoen Urheiluautoilijoita jokamiehenluokan SM-Liigafinaalissa edustanut SMA-Tierakenne Team nappasi Kokemäellä ajetusta kilpailusta voiton ja Suomen mestaruuden, joka oli joukkueelle jo kolmas peräkkäinen vuosien 2015 ja 2016 mestaruuksien jatkoksi. Kalliokoski ajoi kahden päivän aikana yhteensä 10 lähtöä ja voitti niistä yhdeksän.

– Hieno fiilis, kolmas Suomen mestaruus peräkkäin tässä joukkueessa. Oma ajo sujui, mutta finaalissa pyörähdys kärkipaikalta omiin nimiin jäi harmittamaan. Onneksi se ei ratkaissut mestaruutta, 90 % tehokkuudella voittoja joukkueelleen viikonloppuna napsinut Kalliokoski hieman “ruoski” itseään.

Tulevana viikonloppuna Kalliokoski kilpailee Albatec Racingin väreissä rallicrossin EM-sarjan Ranskan osakilpailussa.

Lue myös! Jokamiehenluokan SM-Liigafinaali jälleen Kauhajoen juhlaa – ”Hyvähän tulos tästä tuli” (28.8.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com