Kalliokosken tavoitteena ensimmäinen EM-sarjan finaalipaikka – “Hyvät ajat alkuerissä ja eturivi semifinaaliin”

1.9.2017 / 20:25
Jere Kalliokoski kilpailee rallicrossin EM-sarjassa Peugeotilla (Kuva: Albatec Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin EM-sarjan kauden neljäs osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Ranskassa, Loheacin radalla. Tulokaskauttaan EM-sarjassa ajavan Jere Kalliokosken tulokset ovat koko kauden ajan olleet nousujohteisia ja Ranskan osakilpailusta härmäläinen hakeekin uran ensimmäistä EM-osakilpailun finaalipaikkaa.

UrheiluUutiset.com tavoitti Jere Kalliokosken kisaviikonlopun aattoiltana, torstaina Ranskasta. Jo aamuviideltä Suomesta käynnistynyt matkanteko kisapaikalle oli saatu päätökseen iltapäivällä.

– Aika odottavainen fiilis. En ole täällä aiemmin ajanut ja itse asiassa Höljesin kisan jälkeen en ole tällä autollakaan ajanut, Kalliokoski kommentoi viitaten rallicrossin EM-sarjan peräti kahden kuukauden mittaiseen taukoon kilpailujen osalta, ajettiinhan edellinen osakilpailu Ruotsin Höljesissä kesäkuun viimeisenä viikonloppuna.

Kalliokosken valmistautumista uuteen rataan on helpottanut nykyteknologia ja suomalainen alan osaaja, rallicrossin moninkertainen Euroopan mestari.

– Matti Alamäen kehittämä simulaattori on ollut apuna, siinä kun on mukana tämä Loheacin rata. Nyt kun pääsi paikan päälle, niin onhan siinä pieniä eroja, mutta rataprofiilin oppii simulaattorilla hyvin. On siitä osaksi apua, Kalliokoski kuvailee.

Tärkeässä roolissa kisaan valmistautumisvaiheessa on myös rataan tutustuminen kävellen, jonka Kalliokoski suoritti torstaina lähes heti, kun oli päässyt kisapaikalle.

– Siinä kävellessä rataa ympäri mietitään ajolinjoja ja sitä, että mikä nopeus on mihinkin mutkaan. “Spotterini” Kukkolan Jarnon kanssa aina rata kierretään ja lisäksi myös kisainsinööri on siinä mukana. Lisäksi myös Jarnon kanssa kahdestaan aika paljon kierretään rataa ja mietitään, Kalliokoski taustoittaa.

Kisaviikonloppu käynnistyy perjantaina vapailla harjoituksilla, missä ajetaan kolmessa jaksossa jokaisessa kolmen kierroksen setti, eli kierroksia kertyy yhdeksän per kuljettaja.

– Viimeisellä kerralla koitetaan nostaa vähän vauhtia. Siitä ei yleensä tule hyvä, jos heti lähtee täysillä vetämään ja pyörähtelee, Kalliokoski sanoo.

“Siitä sitten finaalipaikkaa hakemaan”

Kalliokoski kilpailee EM-sarjassa Albatec Racingin 600-hevosvoimaisella Peugeot 208 RX -autolla. Vielä viime viikonloppuna Kalliokoski kilpaili jokamiehenluokan SM-liigafinaalissa napaten edustamansa joukkueensa SMA-Tierakenne Teamin kanssa Suomen mestaruuden. Hyppäys “roskapöntöstä” nykyaikaiseen ja huipputehokkaaseen Supercar-luokan autoon on melkoinen “kulttuurishokki” kenelle tahansa kuljettajalle. Näin päin Kalliokoski ei tätä hyppäystä ole tehnyt, mutta rallicrossista taas “jokkikseen” sen sijaan on.

– Silloin ei ole meinannut tulla “jokkiksen” ajosta yhtään mitään, onhan ne hirveitä vehkeitä ajaa Supercar-auton jälkeen. Mutta tänä vuonna meni nyt hyvin, Kalliokoski sanoo muistellessaan viikon sisään ajettuja rallicrossin SM-sarjan Jalasjärven osakilpailua, sekä jokamiehenluokan SM-liigafinaalia.

Normaalisti viikonlopun aikataulu on EM-sarjassa ollut sellainen, että lauantaina ja sunnuntaina molempina päivinä on ajettu kaksi alkuerää. Ranskassa alkueriä ajetaan EM-sarjan Supercar-luokan osalta lauantaina kolme ja sunnuntaina yksi. Mukana on peräti 35 kuljettajaa ja näistä vain 12 parhaalle avautuu paikka semifinaaleihin.

– Alkuerät pitää saada ajettua ehjästi ja saada niissä tehtyä hyvät ajat, että pääsee eturiviin semifinaalissa. Siitä sitten sitä finaalipaikkaa hakemaan, Kalliokoski kuvailee taktiikkaa viikonlopun osalta.

Kauden avausosakilpailussa ja Kalliokosken EM-debyytissä Espanjassa sijoitus alkuerissä oli 15. ja se ei oikeuttanut paikkaan semifinaaleissa. Seuraavassa osakilpailussa Norjassa vauhti riitti alkuerien 11. sijaan, mutta semifinaalissa moottoriongelmat ja kolarointi kilpakumppanin kanssa johtivat keskeytykseen. Edellisessä EM-osakilpailussa Ruotsissa Kalliokoski oli jo lähellä finaalipaikkaa. Alkuerien seitsemäs sija toi paikan semifinaaleissa, missä finaalipaikka jäi lopulta vain 0,8 sekunnin ja kahden sijoituksen päähän.

Albatec Racingin tallipäällikkö Andy Scott uskoo Kalliokosken selviytyvän finaaliin Ranskassa.

– Jere on todella nostanut tasoaan ja selviytynyt vakuuttavasti semifinaaleihin. Olen varma siitä, että hänellä on mahdollisuus selviytyä finaaliin tänä viikonloppuna. Molemmat meidän kuljettajamme ovat osoittaneet kolmessa ensimmäisessä osakilpailussa, että vauhti on hyvällä tasolla. Nyt vain tarvitsemme tuloksia, jotka tukevat tätä, Scott sanoo tallinsa tiedotteessa.

Ranskassa ajetaan EM-sarjan lisäksi myös MM-sarjan osakilpailu. Paikan päälle katsojia odotetaan yli 70000, joten tunnelma tulee varmasti olemaan huikea. Lauantaina ajettavissa EM-sarjan Supercar-luokan ensimmäisissä alkuerissä samaan lähtöön on arvottu suomalaiskuljettajat Kalliokoski ja Riku Tahko, sekä Kalliokosken tiimikaveri Tommy Rustad. Kalliokoski on kolmen osakilpailun jälkeen EM-pisteissä sijalla 14. ja Rustad puolestaan kolmantena.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit