Kalliokoski tyytyväinen ajoonsa Höljesin klassikkokisassa – “Suunta on oikea”

3.7.2017 / 18:55
Jere Kalliokoski kilpailee rallicrossin EM-sarjassa Albatec Racingin tiimissä (Kuva: Tom Banks).

[ A- ] / [ A+ ]

Jere Kalliokoski selviytyi viikonloppuna Ruotsin Höljesin legendaarisella radalla ajetussa rallicrossin kauden kolmannessa osakilpailussa semifinaaliin. Hyvässä vauhdissa lähes koko viikonlopun ajan ollut Kalliokoski oli tyytyväinen omaan suoritukseensa kilpailun jälkeen ja Albatec Racingin kuljettaja katsookin positiivisin mielin kohti tulevia kisoja.

Rallicrossin EM-sarjan edellisessä osakilpailussa Norjassa myös semifinaaliin asti selvinnyt Jere Kalliokoski lähti Höljesin klassikkokisaan luottavaisin mielin. Höljesin rata sijaitsee “keskellä ei mitään” ja paikan päällä katsojia on silti joka vuosi lähes 50000. Niin myös tänä vuonna.

– Hyvä fiilis ja kisassa tulee olemaan vielä paljon suomalaisia faneja kannustamassa minua. Ajoin testiä Supercar Lites -autolla Höljesin radalla vuonna 2014. Rata on korkeuseroineen erittäin tekninen ja haastava. Olin iloinen Norjassa saavutetusta semifinaalipaikasta ja seuraavaksi tavoitteeksi otetaan finaalipaikka, Kalliokoski ennakoi tulevaa kilpailua.

Kalliokoski saapui rata-alueelle jo keskiviikkona. Perjantaina, sekä lauantaina edessä olivat vapaat harjoitukset.

– Oli valtavan tärkeää päästä ajamaan, koska rata on vaativa ja se tarvitsee paljon opettelua. Kokemusta saatiin ihan mukavasti. Semifinaali on ehdottomasti tavoite ja siitä sitten mahdollisesti finaaliin kuuden joukkoon, Kalliokoski suunnitteli.

Lauantaina Kalliokosken sijoitukset kahdessa ajetussa alkuerässä olivat 10. ja viides. Ne toivat kokonaistilanteessa viidennen sijan, kun edessä oli vielä sunnuntaina ajettavat kaksi alkuerää.

– Lähdöt onnistuivat hyvin. Ensimmäisessä erässä ajoin yhden mutkan leveäksi, mutta voitin silti.

“Tuntuu erittäin hyvältä olla osa Albatecin tiimiä”

Sunnuntain ensimmäisessä alkuerässä sijoitus oli vasta 14.

– Moottoriin tuli vikaa ja se oli epäkunnossa loppu kilpailun ajan, Kalliokoski harmitteli.

Neljäs ja samalla viimeinen alkuerä toi Kalliokoskelle erävoiton ja kokonaistuloksissa yhdeksännen sijan. Kun neljän alkuerän pisteet laskettiin yhteen, niin Kalliokosken sijoitus oli seitsemäs ja se avasi tien 12 parhaan kuljettajan semifinaaleihin. Semifinaalissa Kalliokoski lähti lisälenkille heti avauskierroksella. Vielä viimeisellä kierroksella sijoitus oli kolmas, kun finaaliin eteni kolme parasta kuljettajaa molemmista semifinaalilähdöistä, mutta aivan loppuhetkillä kaksi kilpailijaa ehti kuitenkin vielä edelle ja näin Kalliokosken sijoitus erässä oli viides. Lopputuloksiin kirjattiin viikonlopulta 10. sija.

– Tiukkaa vääntöä se semifinaalissa oli, mutta ihan ei vauhti vielä riittänyt. Omaan ajooni olen tyytyväinen. Vauhtia ja tasoa olen saanut nostettua näiden kolmen EM-kilpailun aikana. Suunta on oikea, Kalliokoski korostaa.

Kalliokoski ajaa nyt ensimmäistä kauttaan rallicrossin EM-sarjassa ja Albatec Racingin väreissä.

– Tuntuu erittäin hyvältä olla osa Albatecin tiimiä. Mitä enemmän saan kilometrejä ajetuksi tällä autolla, niin sitä paremmin se alkaa istumaan käteen. Peugeot 208 RX (EM-sarja) on hyvin erilainen ajettava kuin mitä Skoda (SM-sarja), joten tarvitsen aikaa ja testejä, jotta saan Peugeotista kaiken irti. EM-sarja on todella kovatasoinen tänä vuonna, mukana on yli 30 autoa, joten on erittäin haastavaa selviytyä 12 parhaan joukkoon (semifinaaleihin) jokaisessa kisassa, Kalliokoski muistuttaa.

Kalliokosken kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Tampereen Kaanaassa, missä ajetaan rallicrossin SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu. Supercar-luokan SM-pisteissä toisena oleva luokan hallitseva Suomen mestari janoaa tulevasta kilpailusta kauden avausvoittoaan. Kalliokosken ja SM-pistejohtajan Atro Määtän välinen piste-ero on vain neljä pistettä. Rallicrossin EM-sarja jatkuu syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Ranskassa.

Rallicrossin EM-sarjan pistetilanne 3/5 osakilpailua

1) Anton Marklund 81
2) Robin Larsson 62
3) Tommy Rustad 52
3) Thomas Bryntesson 52
5) Alexander Hvaal 50
6) Peter Hedström 43

———-

13) Jere Kalliokoski 21

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit