MOTORSPORT

Kalliokoski voittovauhdissa Hyvinkäällä, mutta pyörähdys pudotti viidenneksi – “Ei ollut mitään tehtävissä”

Rallicrossin Supercar-luokan hallitseva Suomen mestari Jere Kalliokoski oli Hyvinkäällä viime lauantaina ajetussa kauden avausosakilpailussa erinomaisessa vauhdissa ja semifinaalissa selättyi viimeisen alkuerän vaihdelaatikko murheetkin. Finaalissa kärkipaikalta sattunut pyörähdys oli kuitenkin liikaa ja Kalliokoski joutui tyytymään viidenteen sijaan.

Finaalissa Jere Kalliokoski ja Atro Määttä karkasivat eturivin lähtöpaikoiltaan varsin nopeasti muilta ja tässä kohtaa vaikutti siltä, että ilman molempien haavereita voitto ei tämän kaksikon ulkopuolelle menisi. Samalla kun katseet kääntyivät Määttään ja siihen missä kokenut kettu ohitusta yrittäisi, niin Kalliokosken Skoda pyörähti viimeisessä “tuplamutkassa” pääsuoralle tultaessa, finaalin puolivälissä.

– Oma ajovirhe. Rataan oli tullut uria ja auto lähti siitä pois. Ei ollut mitään tehtävissä ja pyörähdettiin. Rata oli siinä kohdassa aika huonossa kunnossa, viidentenä maaliin tullut Kalliokoski kertasi tapahtunutta fi0naalin jälkeen.

Jo perjantain vapaissa harjoituksissa Kalliokoski oli täysin omaa luokkaansa kellottamalla kaksi nopeinta aikaa ja molemmat kärkiajat olivat täysin eri sekuntiluvuilla, kuin kilpakumppaneiden ajat. Lauantaina ajetuissa alkuerissä kaksi ensimmäistä erää meni selkeästi Kalliokosken nimiin, mutta “hattutemppu” jäi lopulta kuitenkin haaveeksi. Skoda kun päätti kolmannen alkuerän startissa hyytyä lähtöruutuun.

– Vaihdelaatikko hajosi. Ja siitä ei sitten saatu SM-pisteitä, Kalliokoski viittasi SM-sarjan nykyiseen kilpailuformaattiin, missä pisteitä jaetaan finaalipisteiden lisäksi myös alkueristä ja semifinaaleista.

Kokonaistilanteessa Kalliokoski oli alkuerävaiheen jälkeen Riku Tahkon ja Atro Määtän jälkeen kolmantena. Tämä tiesi eturivin lähtöpaikkaa ensimmäiseen semifinaaliin, mutta se vaihdelaatikko. Se piti tiimin ensin vaihtaa tarpeeksi nopeasti.

Eikä se lopulta tuottanut minkäänlaista ongelmaa, siinä vaihdossa kun kului aikaa vain ja ainoastaan 15 minuuttia.

– Tiimi teki hyvää työtä. Vielä kun tekisi kuskikin, Kalliokoski jakoi kunniaa mekaanikoilleen soimaten samalla itseään.

“Honkajoella ajetaan taas voitosta”

Semifinaalissa Kalliokoski teki vakuuttavaa jälkeä ja kun autokin toimi moitteitta, niin tuloksena oli erävoitto. Finaalissa sitten tuli se pyörähdys ja voitto, puhumattakaan palkintosijoituksesta, ne jäivät tällä kertaa haaveeksi. Vuosi sitten Kalliokoski oli Hyvinkään avauskisassa toinen. Kalliokosken rutiineihin kuuluu se, että jokaisen kilpailun jälkeen oma tekeminen analysoidaan ja käydään tarkasti läpi. Tuloksesta riippumatta.

– Kyllä ne käydään aina läpi, kävi sitten miten tahansa. Aina sieltä löytyy parannettavaa.

SM-sarjan lisäksi Kalliokoski ajaa tänä vuonna myös rallicrossin EM-sarjaa ja tiiminä on skotlantilainen Albatec Racing.

– Hyvin on päässyt tiimiin sisään ja hyvä tiimi on kyllä kyseessä. Ja siellä on hyvä kehittyä, Kalliokoski kehuu ja lisää, että kesän koittaessa ajokiireet sen kuin lisääntyy.

– Parin viikon päästä on seuraava EM-kisa Norjassa ja siitä viikko eteenpäin, niin ollaan Honkajoella SM-kisassa. Kyllä tässä vähän kiirusta on. Armeijakin loppuu 15. kesäkuuta. Norjasta kun tulen Suomeen, niin sillä viikolla kotiudun armeijasta, Kalliokoski hymyili.

Viime kaudella Kalliokoski lähti SM-sarjaan ns. mustana hevosena ja silloin nuorukainen tuli, näki ja voitti mestaruuden. Nyt Kalliokoski on hallitsevana mestarina se “the target” muille kuljettajille, kuljettaja, jonka kaikki haluavat voittaa. Kalliokoski ei tästä ota kuitenkaan paineita.

– En ota siitä paineita, enkä itse asiassa ajattele koko asiaa. Lähtö ja kisa kerrallaan mennään. Siinä kohtaa kun kaasupoljin polkaistaan lattiaan, niin kaikki tuollainen unohtuu ja keskitytään vain ajamiseen. Ei siinä mitkään menestyspaineet tule mieleen. Pitää vaan koittaa vetää kovaa, Kalliokoski muistutti.

Vaikka avauskisa päättyikin pettymykseen loppusijoituksen osalta, niin pää pysyy nuorella miehellä tiukasti ylhäällä ja katseet on jo käännetty kohti tulevaa. Vauhti kun tuli Hyvinkäällä osoitettua muille, sen suhteen ei ole ongelmia.

– Ei tässä periksi anneta. Honkajoella ajetaan taas voitosta, Kalliokoski vakuuttaa.

Rallicrossin SM-sarja jatkuu Honkajoella 17. kesäkuuta.

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com