Kartanlukijan rooli avainasemassa myös Tulevaisuuden Tähti -kilpailussa

16.2.2017 / 18:03
Henri Arpiainen (vas.) toimii kartanlukijana Tulevaisuuden Tähti -paikasta ajavalle Tommi Hatakalle.

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan Tulevaisuuden Tähti -kilpailu jatkuu tulevana viikonloppuna Mikkelissä, missä ajetaan 17.-18. helmikuuta kauden toinen SM-ralli, SM Vaakuna-Ralli.

Kilpailun ohessa käydään jälleen kaksivetoisten ralliautojen SM3-luokassa ja alle 25-vuotiaiden nuorten kuljettajien keskuudessa kovaa kamppailua pääsystä heinäkuussa ajettavaan Suomen MM-ralliin, Neste Ralliin.

Rovaniemen avausosakilpailun jälkeen Tulevaisuuden Tähti -kilpailua johtaa toisen polven kilpa-autoilija Emil Lindholm, joka lähtee pistejohdossa Mikkeliin. Kilpailun sääntöihinhän kuuluu, että ikäkriteerin täyttävä kuljettaja sijoittuu SM3-luokassa kauden viiden ensimmäisen osakilpailun jälkeen viiden parhaan joukkoon. Mikkeliin lähdettäessä kriteerin täyttävät Lindholmin lisäksi Jussi Lindberg, Miki Lindblom ja Miika Hokkanen.

Yksi potentiaalinen lisänimi kandidaattien joukkoon on Opel Adam R2 -autolla ajava Tommi Hatakka. Kuljettajan lisäksi myös kartanlukijalla on erittäin tärkeä rooli yllättävänkin monissa asioissa pelkän nuotituksen lisäksi. Hokkasen kartanlukija, mikkeliläinen Henri Arpiainen pääsee jälleen viikonloppuna rakentamaan omalta osaltaan sekä hänen että Hokkasen urapolkua eteenpäin.

– Tulevaisuuden Tähti -kilpailu on loistava mahdollisuus Tommin kaltaisille nuorille kuljettajille näyttää taitojaan sekä edetä urallaan. Itse pyrin tietysti antamaan oman panokseni siihen niin täysillä kuin pystyn ja toki se on paljon muutakin kuin nuottien lukua. Pyrin erikoiskokeilla siihen, että Tommi pystyy keskittymään täysin suoritukseen. Toki tuen muutenkin ja annan oppia, kun siihen pystyn. Tulevaisuuden Tähti -kilpailusta on puhuttu ja kyllä se mielessä on, mutta nyt mietitään aina sitä hetkeä missä ollaan, eikä sen kummemmin tulevia ralleja tai muuta, Arpiainen avaa kaksikon yhteistyötä.

Hokkasen ja Arpiaisen Rovaniemen Arctic Lapland Rally päättyi keskeytykseen teknisen vian vuoksi, mutta nyt on edessä jälleen uusi mahdollisuus.

– Mikkeli on tietysti itselleni erityinen kilpailu, koska olen sieltä kotoisin. Tuohan se oman latauksen, kun siellä on perhe, kaverit ja muita tuttuja paljon katsomassa. Mukava tietysti päästä ajamaan myös tutuille teille, mutta ei siitä sen suurempaa kilpailuetua saa. Taso on niin meidän luokassa kuin muutenkin SM-sarjassa nyt niin kova muutenkin, että kyllä nuotit on oltava kaikilla kohdallaan, ulkomuistista on turha reittiä arpoa, Arpiainen toteaa.

SM Vaakuna-Ralli alkaa perjantaina 17. helmikuuta kahdella erikoiskokeella ja lauantaina edessä on seitsemän erikoiskoetta.

Lähde: Ralli SM:n tiedote


Facebook kommentit