MOTORSPORT

Kauden neljäs palkintosijoitus nosti Tahkon SM-pistekärkeen – “Mitään ei ole vielä ratkaistu”

Riku Tahko on ollut tällä kaudella rallicrossin SM-sarjassa Supercar-luokan tasaisin kärkikuljettaja, vaikka osakilpailuvoitot Mini-kuljettajaa ovatkin kiertäneet. Kauden neljäs palkintosijoitus Jalasjärvellä viime lauantaina nosti Tahkon kuninkuusluokan pistejohtoon ennen Kouvolan finaaliviikonloppua.

Riku Tahko tiimeineen lähti metsästämään viime viikonloppuna Jalasjärvellä ajetusta rallicrossin SM-sarjan kauden neljännestä osakilpailusta kauden avausvoittoa. Jalasjärvellä aiemmin tänä vuonna ajetuissa testeissä Tahko oli löytänyt Miniinsä erinomaiset säädöt ja heti perjantain harjoitukset toivatkin Tahkolle Supercar-luokan nopeimman ajan. Hyvä vauhti sai jatkoa myös lauantaina, kun kahdesta ensimmäisestä alkuerästä Tahko kirjautti nopeimman ajan.

– Ensimmäisestä kierroksesta lähtien ajo maistui ja lähinnä piti pitää itsensä kurissa ettei ajolinjat venähdä liiankin näyttäväksi ja sitä kautta kierrosajat kärsi. Varmuudella hienoin rata Suomessa ajaa rallicross-autoa, Tahko hehkutti kilpailun jälkeen.

Kolmannessa alkuerässä Tahkon autosta pimeni sytytystulppa startissa ja vajailla tehoilla ajetut kolme kierrosta oikeuttivat vasta kahdeksanneksi nopeimpaan aikaan. Alkuerien kokonaistuloksissa Tahkon pisteet kuitenkin riittivät ykkössijaan ja se tiesi paalupaikkaa semifinaaliin. Semifinaalissa Tahko palasi sille tasolle millä ajoi kaksi ensimmäistä alkuerää ja ruutulipulla voittomarginaaliksi toiseksi ajaneeseen Ari-Pekka Niemeen nähden kirjattiin lähes viisi sekuntia.

– Meillä on autossa pientä stressiä aiheuttava tekninen huoli, jonka eteen mekaanikot upeasti tekevät töitä jokaisella huoltotauolla, eikä vika pahene. Semeissä auto oli 100-prosenttinen ajaa, Tahko kehui.

 

Riku Tahko on ajanut SM-sarjassa Supercar-luokassa tällä kaudella sijoitukset 3-3-2-2 (Kuva: RPF).

 

“Finaalista tuli aikamoinen selviytymistaistelu”

Ennen Jalasjärven kilpailua Tahko oli ajanut tällä kaudella kolmossijat Kaanaassa ja Honkajoella, sekä ollut edellisessä osakilpailussa Jurvan Botniaringillä toinen. Vaikka alkuerissä ja semifinaalissa Tahko olikin ollut omaa luokkaansa, niin kauden avausvoittoa ei tullut neljännelläkään yrittämällä. Paalupaikalta finaaliin startannut Tahko epäonnistui startissa ja putosi neljänneksi.

Toisesta lähtöruudusta startannut Jukka Lautamäki nappasi kärkipaikan ja ajoi virheettömän ajon päätteeksi ykkösenä ruutulipulle. Tahko taisteli itsensä lopulta toiseksi ja maalissa eroa Lautamäkeen oli vajaat neljä sekuntia.

– Finaalista tuli aikamoinen selviytymistaistelu. Lisäksi pölyssä ja muita hiillostaessa en saanut edes ajettua sellaisia kierrosaikoja, että olisin voinut haastaa Lautamäkeä lopussa. Lautamäki tykitti kyllä hienot kierrosajat kisan loppuun ja ansaitsi voiton, Tahko myönsi rehdisti.

Vaikka voittoa ei tullutkaan, niin kauden neljäs palkintosijoitus nosti Tahkon Supercar-luokan pisteissä ykköspaikalle, neljän pisteen erolla Ari Perkiömäkeen nähden, joka Jalasjärvellä jäi finaalikuusikon ulkopuolelle. Mikko Ikonen on kolmantena, neljän pisteen ja Lautamäki neljäntenä, 12 pisteen päässä Tahkosta. Tahko on ollut luokan kärkikuljettajista kauden tasaisin kuljettaja, siitä osoituksena tulosrivi 3-3-2-2.

– Tärkeintä kisassa oli se, että nousimme nyt SM-sarjan kärkeen. Sitä kautta päivää voidaan pitää erittäin onnistuneena, vaikka se voitto vieläkin meitä kiertää. Nyt on ehdottomasti hiukan helpompi hengittää, kun olemme johdossa, mutta mitään ei ole vielä ratkaistu. Kouvolassa suorituksemme pitää olla 101-prosenttinen, jotta Suomen mestaruuteen on mahdollisuudet, Tahko päätti.

Rallicrossin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Kouvolassa lauantaina ja sunnuntaina 25.-26. elokuuta.

Supercar-luokan pistetilanne 4/5 osakilpailua

1) Riku Tahko (PoSUA) 97
2) Ari Perkiömäki (RaaUA) 93
3) Mikko Ikonen (HyUA) 93
4) Jukka Lautamäki (JaMoKe) 85
5) Janne Rinta-Kauhajärvi (HoMK) 67
6) Ari-Pekka Niemi (JaMoKe) 48

Lue myös! Kauden toinen voitto nosti Lautamäen mukaan mitalitaisteluun – “Pitkän työn tulos” (13.8.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com